Groene Wissel 300: Uddel

Staats- en Kroondomeinen, route 1

Groene Wissel Uddel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Uddel

 • Startadres:

  bushalte Uttilochweg, Uddel
  Garderenseweg
  Uddel

 • Coördinaten:

  52°15’20” N   5°46’45” E

Garantie op het zien van edelherten en reeën krijgt u met het maken van deze wandeling niet. Die garantie krijgt u wel voor wat betreft de route over bospaden en -wegen door uiterst stille bosgebieden waar de kans deze prachtige zoogdieren te zien te krijgen aanwezig is. Na Koninklijke Houtvesterij het Loo wandelt u door die stille bossen naar en dan een flink eind langs Staatsdomein het Hoog Soerense Veld, zijnde een glooiend vergrast heideveld, tevens rustgebied voor edelherten en reeën. Daar geniet u van een imposant uitzicht en kunt u met uw verrekijker speuren naar dat wild. Na de prachtige wandelpaden door het licht heuvelige Meerveldsebos wandelt u kilometerslang over Kroondomein het Uddelse Buurtveld (een enorm heideveld) naar de beboste randen van Uddel en kuiert u over een paar fraaie landwegen weer naar de bus. De Staats- en Kroondomeinen zijn (elk jaar) gesloten van 15 september t/m 25 december!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Ons plan was Tecklenburg

Gerrit-Jan, 07-09-2018

Maar omdat de regen die kant uitging volgens buienradar zijn we richting de Veluwe getrokken. En toen we daar waren was het droog dus das mooi gelukt. Deze relatief 'oude' groene wissel is leuk om te lopen. (pas op gesloten vanaf 15-9 tm 25-12 zoals Bart ook schrijft en dit vanwege de jacht) De start hebben wij de kerk niet gezien maar dat zal aan ons gelegen hebben. Gewoon naar de stoplichten lopen en daarna RA Aardhuisweg. Bij punt 2 op 5 sprong het 2e grassige pad RA: dit is wat lastig te zien omdat er een boom overheen ligt maar vlak na die boom wordt het weer een pad. (met GPS prima te vinden) Al met al klopte de omschrijving nog steeds en ook de gps van Viewranger piepte op het juiste moment. We hebben weer erg genoten Bart.

Zeer opmerkelijk!

Bart van der Schagt, 25-07-2017

Een paar maanden geleden heb ik er ook al heel secuur naar gekeken: ik kan geen enkel verschil ontdekken tussen het kaartje op de Groene Wissel-pdf en de gps-track. Waar kijk ik toch overheen??? Ook de topografische kaart van Wandelzoekpagina klopt als een bus...

Groene Wissel 300

Willem Wandelaar, 25-07-2017

Pracht route door de Kroondomeinen in de buurt van Uddel. Ik had de gpx-route gedownload, papier (d.d. 07022017) meegenomen. Later bleek dat het kaartje op papier en de gedownloade route niet overeenkomen. Voor mijn blog over deze wandeling zie: https://willemswonderlijkewandelingen.com/2017/07/04/uddel-groene-wissels-300/

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Viersprong

Elspeterweg 1

3888 MS Uddel

Eetcafé Het Vosje

Elspeterweg 61

3888 MT Uddel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info