Groene Wissel 450: Urk

Oude dorp en Urkerbos

Groene Wissel Urk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Urk

 • Startadres:

  bushalte Singel, Urk
  Singel
  Urk

 • Coördinaten:

  52°39’40” N   5°36’12” E

U maakt eerst een hele leuke wandeling door het oude gedeelte van Urk: u kuiert langs een scheepswerf, de haven, grote en kleine kerken, door pittoreske straatjes, langs het Oude Raadhuis en -niet te vergeten- diverse supergezellige horecagelegenheden. Na de klif (met daarop een schattig kerkje) wandelt u een lekker stuk over de graskruin van de IJsselmeerdijk naar het Urkerbos, waar u een leuke afwisselende wandeling doorheen gaat maken. Na afloop kunt u naar eigen inzicht wat meer van Urk bezichtigen; denk daarbij aan de visserijhaven, de visafslag en museum Het Oude Raadhuis met de VVV. Ongeveer op de helft van de boswandeling komt u langs vakantiepark 'Het Urkerbos' met een gezellig eetcafé.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Route aangepast en paling gegeten

Bart van der Schagt, 08-10-2016

In het Urkerbos doen ze niet zoveel aan het onderhoud van de graspaden, dus moest ik hier en daar wat aanpassen. Wel het laatste stukje nog kunnen verfraaien, mooi meegenomen. Na deze korte wandeling heb je nog tijd genoeg om langs de havens te flaneren en in een van de talrijke visrestaurants een lekker visje soldaat te maken. Daar is Urk Urk voor...

Reactie op Rene van Kleef

Bart van der Schagt, 31-05-2015

En nou maar hopen dat dat bospad gemaaid wordt. Wil een volgende wandelaar daar eens op letten en aangeven welk pad dat is?

Leuke wandeling

Rene van Kleef, 31-05-2015

Wandeling gevolgd met behulp van de GPS track?s. Wij zijn langs de vuurtoren gelopen ipv volgens de routebeschrijving door URK en hebben daar heerlijk gegeten met prachtig uitzicht op het IJsselmeer. Veel bomen stonden in bloei en was prachtig. Op ongeveer 2/3 van de route was er een pad dichtgegroeid dus zijn doorgelopen langs de sportvelden en kwamen zo weer op de originele route uit. Wandeling gaat ongeveer voor 50% door het Urkerbos en is een aanrader bij droog weer.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Vakantiepark 't Urkerbos

Vormtweg 9

8321 NC Urk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info