Groene Wissel 145: Woerden

Utrechtse Veenweiden 3

Groene Wissel Woerden
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Woerden

 • Startadres:

  station Woerden
  Stationsplein Noord 6
  3445 AD Woerden

 • Coördinaten:

  52°5’9” N   4°53’36” E

Wilt u het ware Veenweidegevoel eens ondergaan? Dat kan met deze wandelroute! Buiten het vogelbroedseizoen (van1 april t/m 15 juni, voor in deze periode is er een alternatief) wandelt u een paar kilometer letterlijk dwars door weilanden, steekt een slootje (plank met leuning) en een 10m brede wetering met behulp van een zelfbedieningsvlot over. Na Kamerik en een kilometertje asfalt wandelt u over de Hollandse Kade dwars door de vogelrijke veenweiden. De terugweg gaat over het Jaagpad langs de Oude Rijn, in tegenovergestelde richting als van de NS-wandeling aldaar.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

De v, 31-10-2016

Vorige week deze wandeling gelopen. Goede en duidelijke routebeschrijving, bedankt! Onderweg een trekvlotje, leuk. Tip: trek goede, waterdichte schoenen aan, je loopt dwars door (drassige) weilanden en paden met mest en koeienvlaaien. Wandel aan het einde nog een Woerden centrum in en drink lekkere koffie en taart bij Ook, Rijnstraat 17.

Echt een zoekplaatje?

Bart van der Schagt, 09-08-2016

Zo zie je maar: in de loop der tijd kan er weleens iets veranderen. Daarom ben ik blij met wandelaars die deze veranderingen melden, pas dan kan ik de routebeschrijving actualiseren. Met de rest van de (goede) aanwijzingen, het kaartje en logisch verstand zal er bij kleine veranderingen zoals Harriet schrijft zelden van een zoekplaatje sprake zijn.

Onduidelijkheid in beschrijving

Harriet Oosschot, 09-08-2016

Mooie wandeling, maar ook zoekplaatje! ad 2. ANWB-Grechtroute, wat is dat? Duidelijker zou zijn: Aan het eind RA (klompenpad), na 10m LA, over het hek stappen, een wilgenlaantje in, etc. Verder: de alternatieve route. De ANWBwijzer moet je volgen ri Breukelen en bij de volgende splitsing komt Kamerik pas in beeld.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Boerderij de Boerinn

Mijzijde 6

3471 GM Kamerik

Boomgaard De Oude Rijn

leidsestraatweg 81

3481 EW Harmelen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info