Groene Wissel 559: Wormerveer

Tijdelijk gesloten

Langs de Zaan op en neer

Versiedatum: 19-12-2023

Pakhuizen aan de ZaanLeuk cafe op de hoekwachtende vrachtwagensFamilie GansBij de PoelTV mastBegraafplaatjes OostknollendamOphaalbrug OostknollendamMet zn alle uit zwemmenHoop sloopwerk40-45-monumentwat een bruggen en een leuke pont waar mee je over moet...West-Knollendam, Zaans groenDe PoelOostknollendam. trekveerWormer- en JisperveldDe PoelWormer- en JisperveldLangs de Zaan, VeerdijkSluisje naar De Poel
10 KM
Start:

station Wormerveer

Details

Tijdelijk gesloten

Wegens een verzakking van de oever is het veerpontje bij Oost-Knollendam voorlopig buiten dienst. Het is helaas nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Met deze leuke stadse wandeling maakt u uitgebreid kennis met de oude en nieuwe bedrijvigheid langs rivier de Zaan. Zowel halverwege op de heen- als halverwege op de terugweg komen er flink wat industriële gebouwen in beeld. Aan het einde van de route komt u langs een handvol enorme, monumentale pakhuizen uit het verleden, deze ziet u al aan het begin van de route. Maar er is veel meer te zien tijdens deze wandeling: op het keerpunt de leuke dorpjes West- en Oostknollendam met daartussen trekpontje Oostknollendam, dus dat wordt flink slingeren aan het kettingwiel om uzelf over te trekken. Kuierend over het fietspad onderlangs de Wormerringdijk geniet u van de weidse uitzichten over het Wormer- en Jisperveld, befaamd onder vogelliefhebbers. Na even (letterlijk) gesnuffeld te hebben aan een enorme cacaofabriek maakt u nog een leuke wandeling door een natuurgebied langs meer De Poel en kunt daar bezoekerscentrum De Poelboerderij bezoeken. Na een rij moderne flats krijgt u de tegenhanger daarvan te zien: die handvol monumentale pakhuizen. Daarna bent u weer vlot bij het station. De horeca onderweg: in West-Knollendam CR 't Swaentje, halverwege de terugweg CR De Hofjes en natuurlijk in het centrum van Wormerveer (daarvoor moet u even van de route af). We hebben ze niet meer zoveel meer: maak deze tocht niet tijdens een zeer strenge winter, dan ligt er ijs op de vaart van het trekpontje en gaat de overtocht daarmee niet lukken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info