Groene Wissel 187: Zaandam Kogerveld

Zaans Groen

Groene Wissel Zaandam Kogerveld
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Zaandam

 • Startadres:

  station Zaandam Kogerveld
  Veldbloemenweg 2
  1508 WV Zaandam

 • Coördinaten:

  52°27’24” N   4°49’8” E

Dat groen komt u niet alleen tegen in de natuur rondom Zaandam en Zaandijk maar ook op de vele karakteristieke Zaanse huisjes en molens. Na een lange straat met bezienswaardige oude en nieuwe industrie, door een parkje en langs een kolossale molen wandelt u over de Zaanse Schans langs die Zaanse huisjes en molens, daar is ook het eerste kruidenierswinkeltje van ons aller Albert Heijn gevestigd. Na een prachtig graspad door rietlanden passeert u het Zaans Museum en wandelt langs de, helaas drukke, N515 (met een weids uitzicht op de Kalverpolder) naar recreatiegebied Jagersplas, waar u (wandelend over talrijke brugjes) zult genieten van het vele water en groen. I.v.m. het vogelbroedseizoen is het graspad door de rietlanden niet toegankelijk tussen 15-3 en 15-6. U kunt dan door de Zaanse Schans teruglopen en vanaf het Zaans Museum de route vervolgen. Deze wandeling bevat minder asfalt, verkeer en verkeerslawaai dan de NS-wandeling Zaanse Schans. Denk eraan dat de Zaanse Schans tijdens zomerse dagen toeristisch druk kan zijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Wijziging

Loes Baltus, 23-11-2020

Gelopen 20-11-2020. Jammer is dat het fraaie graspad hermetisch is afgesloten, waardoor je niet door het veld naar het Zaans Museum kan lopen. Van horen zeggen dat dit al lange tijd zo is vanwege de slechte staat van de bruggetjes. Wij zijn de Zaanse Schans teruggelopen om zo de route weer op te pakken. Veel fazanten in het veld. Verder afwisselende wandeling door de voor ons bekende Zaanstreek. Als je deze regio niet kent, dan is het een aanrader.

Leuke wandeling

Erna Terpstra, 14-10-2018

Vandaag met mijn vriendin deze wandeling gelopen, erg leuk alleen zijn wij niet door gelopen naar de scoutinggebouw, dit was een beetje onduidelijk en je liep de zaanseschans weer uit achteraf hadden we dus echt dat end moeten doorlopen. Langs de snelweg dat pad viel kwa saaiheid best mee links was veel te zien van het natuurgebied. Bij 3 schuin naar beneden en langs het water het bosje in, is iets van ja je loopt langs het water kruip door sluip door en komt weer op bijna dezelfde plek uit.. Verder geen problemen ondervonden ook niet na de hoogspanningskabel zoals hieronder verteld. Het gebouw heeft idd een andere naam maar dit spreekt daar voor zich. Was weer fantastich

Oproep aan Hein Schilder

Bart van der Schagt, 13-07-2018

Hein, wil je mij je e-mail adres mailen, dan kan ik je vragen beantwoorden: info@wandeleninbeeld.nl

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info