Grote gebouwen in een zee van ruimte

Technische Universiteit Delft

Versiedatum: 11-02-2019

voormalig Academiegebouw Oude DelftZo zag de bibliotheek er vroeger uit.voormalige bibliotheek universiteitSt. Hippolytuskapel, van 1924 - 1966 aula van de universiteitNr. 95, vroeger hoofdgebouw van de universiteitStudentensociŽt in voormalig klooster AlcuinTwee oud-universiteitsvillas t..o. stationuniversiteitsbibliotheekroeivereniging en voormalig Schepen- en Werktuigbouw
7 KM
Start:

station Delft

Details

Na de Tweede Wereldoorlog groeide in Delft een nieuwe campus die een wijk genoemd wordt, de TU-wijk. Deze bestaat uit een verzameling van grote gebouwen in een zee van ruimte. Een ruimte die zo groot is dat de wandeling zich beperkt tot het gedeelte dat binnen de autosnelweg ligt. Grote gebouwen lijken bij deze universiteit te horen. Ook de campus die tot aan de Tweede Wereldwereldoorlog werd gebouwd bestaat hieruit. Alleen in de beginperiode van de TU was het nog een beetje behelpen in de kleinschalige binnenstad.

Deze wandeling komt uit de wandelgids 'Wandelen naar de campus' die over de ruimtelijke groeiwijze van alle universiteiten van Nederland gaat, de enige in zijn soort. De wandelgids biedt historische informatie over de groeispurt van de universiteiten na de Tweede Wereldoorlog. Bij vrijwel elke universiteit wordt gewandeld van het oude universiteitskwartier in het centrum naar de nieuwe campus aan de rand van de stad.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info