Hagevoortpad (bonusroute)

Tussen Stad en Buiten

Versiedatum: 19-08-2023

CinemadreefModecentrum AlmereFlats "Canada"PatiowoningenHagevoortWoning Bevrijdingstraat
13 KM
Start:

station Almere Parkwijk, Almere

Details

De wijk Tussen de Vaarten werd gebouwd in een gebied dat lange tijd een nog leeg buffergebied was tussen Almere-Stad en Almere-Buiten. Als herinnering aan de ontginning van Zuidelijk Flevoland stond hier aan de Hoge Vaart de graansilo Hagevoort. Tussen 2000 en 2010 is hier een woonwijk gerealiseerd met enkele opvallende complexen woningen die de moeite waard zijn om tijdens een wandeling te bekijken. Omdat in de wandelgids Wandelen buiten de binnenstad van Almere geen plaats meer was voor een wandelroute door deze wijk heb ik een bonusroute samengesteld.
De wandeling begint bij NS-station Almere-Parkwijk. Langs de spoorbaan gaan we eerst westwaarts om uit te komen in het oostelijk deel van de Filmwijk. Op de plek waar ooit een Olympisch dorp voor de Olympische Spelen van 1992 moest verrijzen en waar na het niet doorgaan van de Spelen de buitenexpositie 'Grensverleggend Bouwen' werd georganiseerd, bevinden zich opvallende woningen. Een deel hiervan komt aan bod in het Weerwaterpad. In het oostelijk deel van de wijk zijn nog enkele bijzondere objecten te zien.
Na het verlaten van de Filmwijk komen we uit in het Laterna Magikapark, waar we over het door hotel Van der Valk geadopteerde Toekanpad lopen. Dit pad brengt ons bij de opvallende bouwsels van het Modecentrum, waarvan het ronde deel ooit in een TV-commercial dienst deed als stadhuis. Daarna gaan we via de Danswijk naar de wijk Tussen de Vaarten. Aan het einde van de wandeling maken we nog een uitstapje naar de ten noorden van het spoor gelegen Verzetswijk.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info