Hartensepad

Ontdek het buitengebied van Renkum

Hartensepad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Renkum

 • Startadres:

  restaurant Campman
  Hartenseweg 23
  Hartenseweg 23 6871 NB Renkum

 • Coördinaten:

  51°58’57” N   5°43’12” E

Wandelen door het prachtige Renkums Beekdal met bijzondere dieren en planten, langs grafheuvels, beken en sprengen, door uiterwaarden en over landgoederen.
ranjebruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Reacties op wandelingen

Een kroon op de klomp!

Arlette Boog, 30-09-2017

Op de laatste zonnige en warme dag van september neem ik een woensdag vrij en loop ik, verrassend genoeg, één van de mooiste klompenpaden van het jaar. Ik parkeer de auto bij restaurant Campman waar ik in het ochtend-zonnetje een cappuccino op het terras drink. Vlakbij, 5 minuten lopen, is het bekende hotel Nol in 't Bosch. Dus dit pad leent zich ook voor een tripje met overnachting. Ik start de route via de Oliemolenbeek en het pad weet me van begin tot eind te verrassen met prachtige uitzichten, afwisselende decors en paden vaak weer op rand van bos en boerenland. Een voortreffelijk klompenpad waardig, heeft dit een eindeloze hoeveelheid bankjes om te zitten. Ik ben onder de indruk hoe de makers en vrijwilligers van dit pad het natuurschoon van het beekdal tot een prachtige route hebben weten te maken. In de middag gebruik ik de lunch op het leuke terras van De Beken waar ik met de bewoners en medewerkers gezellig aan de praat raak. Wat een feest om hier te zijn! Via een héél klein stukje verbinding via de weg, maak ik ook nog een overstapje naar de uiterwaarden om via het landgoed Oranje Nassau Oord, weer te eindigen bij mijn auto (helaas). Route is goed aangegeven via de Klompenpaden-app en de bordjes onderweg. Weetje: onderweg is een houten toilet beschikbaar op een plek waar je het niet verwacht! Al met al verdient dit pad een kroon op zijn klomp!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info