Havenpad

Een stadje aan het water

Versiedatum: 09-05-2023

Theater CorrosiaVilla Jan des BouvrieGoede RedekerkGolvend LandVilla van Vijven
15 KM
Start:

bushalte Centrum, Almere Haven, Almere

Details

Tijdens deze wandeling door en rond Almere-Haven valt op dat dit stadsdeel verre van stenig is. De woonbuurten zijn opvallend groen en ook rond het stadsdeel liggen verschillende parken en bossen. Vanuit het centrum van Haven wandelen we eerst westwaarts en nemen daar de oudste bossen van Almere, het Beginbos en het Vroege Vogelsbos mee. Daarna vervolgen we onze tocht door de groene noordrand van Almere Haven en komen uit De Waterlandse Tuinen. Daarna wandelen we via Overgooi en de Gooimeerdijk terug naar het centrum van Almere Haven.
Almere-Haven is het oudste stadsdeel van Almere. Op 30 september 1975 werd door minister Tjerk Westerterp de eerste paal geslagen. Veertien maanden later, op 30 november 1976 kregen de eerste inwoners de sleutel van hun nieuwe woning uitgereikt. Het merendeel van de Almeerders van het eerste uur waren Amsterdammers die vanwege de stadsvernieuwing hun oude woning in de hoofdstad maar al te graag verruilden voor een nieuwe eengezinswoning.
De wijk Overgooi, aan de zuidrand van Almere-Haven is allerminst truttig. Hier kun je exclusief en vrij wonen op steenworp afstand van het echte Gooi. De buurt is vooral in trek bij bekende Nederlanders voor wie het Gooi te vol is en die hier op een grote kavel een grote villa willen realiseren.
Dit is een wandeling uit de gids Wandelen buiten de binnenstad van Almere, die is verschenen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Let op: Van 1 oktober tot 1 april zijn de Waterlandse Tuinen gesloten. Volg dan onder 5 de alternatieve route.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Gemiste kans voor Almere

Eric Claasen, 19-04-2024

We hadden altijd de nodige vooroordelen over Almere. Die zijn voor een deel bevestigd maar we zijn toch ook aangenaam verrast door het vele groen wat...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info