Hazeldonkse-route

Wandeltocht door het Liesselse bos en langs de Astense Aa

Hazeldonkse-route
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Liessel

 • Startadres:

  kerk, Liessel
  Hoofdstraat 66
  5757 AP Liessel

 • Coördinaten:

  51°24’51” N   5°49’15” E

Het Liesselse bos is een typisch Brabants bos. In dit bosgebied worden brede bospaden afgewisseld met slingerende smalle paadjes. De Astensche Aa loopt voor een deel door landbouw gebied, hier is de beek gekanaliseerd. In het natuurgebied de Astensche Aa meandert de beek dat het een lieve lust is. Regelmatig heb je een mooi uitzicht over de beek. In dit natuurgebied komt men ook een klein oorlogsmonument tegen, op 26 april 1944 werd een Lancaster door een Messerschmidt neergeschoten en stortte hier neer. Verder kom je langs de molen 'De Volksvriend'.

Reacties op wandelingen

2de reactie op Arnold Schweren

Adrie Raaijmakers, 30-06-2017

Vandaag 30 juni 2017 de tocht gecontroleerd. Op een plaats was een pad afgesloten, mogelijk dat het daar fout gegaan is. Er is een alternatief voor dat pad gezocht. Voor meer informatie zie mijn bericht bij deze wandeltocht op de Klik, Print en Wandel site. Arnold Schweren nogmaals bedankt voor het melden. Veel wandel plezier!

Reactie op Arnold Schweren

Adrie Raaijmakers, 27-06-2017

Arnold Schweren bedankt voor de reactie! Mogelijk dat er iets veranderd is, binnenkort ga ik de tocht controleren. Van oorsprong is het bosgebied een productiebos zoals deze in zoveel plaatsen in Noord-Brabant te vinden zijn. De laatste jaren is men op diverse bospercelen bezig geweest door o.a. uitdunning wat meer variatie te creëren met als doel een meer natuurlijker bos waardoor het ook aantrekkelijker moet gaan worden dit heeft echter tijd nodig. In een deel van het bosgebied worden de wat smallere paden gevolgd, omdat ook de oorspronkelijk paden uit de tijd dat het een productiebos was nog ruimschoots aanwezig zijn levert dit nogal eens een richtingsverandering op en zal waarschijnlijk als gekronkel ervaren zijn. Al zou men de helft van deze oorspronkelijke paden buitengebruik nemen dan blijven er nog genoeg over om te wandelen.

Review

Arnold Schweren, 27-06-2017

We liepen de route eind juni. Het begin viel wat tegen, gekronkel door weinig fraaie bossen. Het tweede gedeelte was mooier. Twee keer bleek routebeschrijving niet toereikend. We liepen bijna 20 kilometer, in tegenstelling tot de 16 welke werd aangegeven.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Cafetaria De Luc

Hoofdstraat 55a

5757 AK Liessel

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info