Hertme Zenderen

Over zandpaden en langs de Gammelkerbeek, Deurningerbeek en Bornsche Beek

Hertme Zenderen
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Hertme

 • Startadres:

  kerk, Hertme
  Hertmerweg 27
  7626 LV Hertme

 • Coördinaten:

  52°19’11” N   6°45’33” E

Op pad gaan tussen Hertme en Zenderen zal voor velen een aangename verrassing zijn. Het is er fantastisch wandelen in een afwisselend groen gebied met mooie zandpaden en meerdere beken. Je beloopt fraaie, goed te bewandelen oeverpaden langs de Gammelker- en Deurningerbeek en Bornsche Beek. Afgewisseld met passages door bosgebied, langs weilanden en langs houtwallen. Langs de Oude Bornsche Beek struinen blijft altijd mooi, het was ooit een belangrijke route voor de scheepvaart. Bij Zenderen gaat de route door het bijzondere De Kloostergaarde, ooit een sportveld voor de Karmelieten. Nu een openbare sortimentstuin met vaste planten, bomen en groenten. Niet veel later kun je ook kennismaken met de Stiltetuin en labyrint van Klooster Zenderen. Vrij toegankelijk en aangelegd om de mensen meer te betrekken bij het klooster. Het passeren en eventueel bekijken van het naast het eindpunt gelegen Openluchttheater Hertme is een mooie afsluiting van deze wandeling. En dat allemaal in een prachtig en verrassend mooi gebied ten oosten van de plaats Borne.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 04-04-2021

Een mooie wandeling die uitstekend is beschreven. Onderweg zijn er genoeg leuke bezienswaardigheden te zien (een arboretum, een jachthuis en een historische plek).

Twente is heerlijk om te wandelen

Gerrit-Jan van den Berg, 27-02-2021

Vandaag nummer 16 (voor ons dan) uit het boekje gewandeld. Tja dit is ook een erg leuke omgeving met al die beken en mooie natuur. De eerder gemaakte opmerking over de kleur van het pijltje : het is rood. Nog vier te gaan voor ons en dan in de zomer nog weer een keer opnieuw. Het was druk met wandelaars uit het boekje. (nou ja druk). Maar om ons heen nog twee andere stellen.

Reactie op Jan Willem

Gerrit-Jan, 05-02-2021

Hoi Jan Willem , wij mogen zo nu en dan de wandelingen van Truus nalopen op punten en komma's zo ook deze dus vandaar dat ik even reageer. Jouw vraag over de ***: vrij snel na de eerste drie zie je er weer *** Dan ga je gewoon verder met de tekst: Klinkerpad wordt tegelpad en dan loopt de route verder. Wat ook wel eens wil helpen als je wat meer wandelt (heb geen idee dus vandaar mijn voorzichtigheid) Viewranger op je telefoon zetten en de route daarin laden. Kun je bij twijfel altijd effe kijken. De kleuren van de pijltjes zijn altijd een punt van discussie ook bij ons. Rood is snel oranje. Ik ga deze binnenkort nog een keer lopen en zal dan mijn vrouw ook meenemen. (die ziet kleuren nog wat beter) Veel wandelplezier (en ja wat is het nat overal, Ootmarsum uit het boekje van Truus is goed, Dinkel/ Singraven en Diepenheim hoor ik ook dat dat droog is voor zover droog kan)

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Twente

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Twente

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info