Van groeikern tot vinexwandeling

Houten
 • Bron:

  Vinexwandelingen

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Houten

 • Startadres:

  station Houten
  Onderdoor 13
  3995 DW Houten

 • Coördinaten:

  52°2’5” N   5°10’4” E

De bebouwde kom van Houten bestaat uit twee delen: Houten Noord, dat in de jaren 1970-1990 als groeikern is gebouwd, en Houten Zuid, de Vinex-uitbreiding die vanaf de jaren 1990 is ontstaan. Deze wandeling doorkruist beide gedeelten, zodat we een beeld krijgen van de overeenkomsten en verschillen. We beginnen in Houten Noord bij het NS-station en lopen dan via het Oude Dorp naar Castellum, het nieuwe centrum van Houten Zuid. Vanaf Castellum lopen we aan de andere zijde van het spoor weer terug van vinex naar groeikern. Via het Rond, het centrum van Houten Noord, komen we weer uit bij station Houten.

Reacties op wandelingen

Wijziging in route Houten uit 'De mooiste Vinexwandelingen' :

Hetty de Jong, 20-06-2020

De uitspanning 'De kleine Geer' is geen restaurant meer. De route er langs is geen probleem, er zijn bouwwerkzaamheden aan/bij het pand aan de gang.

Verrassend Houten

Mirjam Klever, 28-01-2018

Wij vonden het wandelen door de groeikern en vinex-wijk van Houten leuker dan gedacht en zeker niet saai (ondanks enkele saaiere stukken). Het meest opvallende vond ik dat de oude dingen helemaal zijn ingepast in het Houten van nu. Houten is echt een fiets- en ook wandelgemeente. Het langzame verkeer krijgt alle ruimte en dat merk je overal tijdens het wandelen. Heerlijk relaxed. We hebben maar een paar keer de weg hoeven over te steken, waarbij we echt moesten uitkijken voor auto's. De rondweg lijkt mijlenver weg te zijn maar is altijd dichtbij. Het autoverkeer is nergens hinderlijk, veelal zijn auto's slechts te gast in de straten. Grote stukken van de wandelroute zijn verboden voor auto's of autoluw. En ondanks de waarschuwing vooraf, viel het met de fietsers ook erg mee. (Verslag: http://www.nummer11.nl/wandel/Houten--van-groeikern-tot-vinex-wandeling/)

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De mooiste vinexwandelingen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De mooiste vinexwandelingen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info