Jufferpad

Ontdek het buitengebied van Renswoude en Veenendaal

Jufferpad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Renswoude

 • Startadres:

  Fort aan de Buursteeg
  Buursteeg
  Renswoude

 • Coördinaten:

  52°2’57” N   5°33’16” E

Ontdek het het mooie buitengebied van Renswoude en Veenendaal. Wandelen over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen. Geniet van het afwisselende landschap, de rust en de combinatie van cultuur en natuur.

Roze markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Reacties op wandelingen

Mondkapje

Ruudt, 22-02-2021

Mooi uitgezet klompenpad. Jammer dat je toch een mondkapje nodig hebt tussen al die megastallen.

Ja! Zoals een klompenpad hoort te zijn!

Arlette Boog, 17-07-2017

Uiteraard beschikt niet ieder klompenpad over dezelfde middelen en mogelijkheden. Recentelijk was ik nog bijzonder teleurgesteld in een klompenpad. Maar dit pad heeft weinig tekortkomingen. Ik telde er eigenlijk maar drie. De 18 kilometer van dit pad staat bol van leuke overstapjes, bruggetjes, houtwalletjes en mooie stukken door de wei. Het was een feest om het te lopen. Ik ben opgestapt bij restaurant De Dennen, 7 dagen in de week open vanaf 10:30 uur voor koffie en sanitaire stop en met prima en voldoende parkeergelegenheid. Direct daarna met m'n neus in de boter bij het stuk particulier terrein bij de Groeperkade. Maar je kunt ook prima opstappen bij het bezoekerscentrum Grebbelinie (de lounge is nu open) want met het grote terras is het daar ook prima zitten. Waar je ook voor kiest, je hebt altijd bij de start, het einde en halverwege een horecagelegenheid. Dat is wel een heel groot pluspunt van deze wandeling. Ik heb heerlijke stukjes op de rand van bos en boerenland gelopen, coulisseachtig landschap met veel afwisseling en dus veel om te kijken. De 'gluurgedichten' op de Schalm zijn absoluut geinig en compenseren het wat lange stuk over het asfalt. Schitterend stuk langs de Lunterse beek bij Klein Wolfswinkel en bij het kasteel in Renswoude. Voldoende bankjes om even te zitten. Van mij krijgt dit klompenpad een mooie 8. Vanwege de afwisseling, de goede bewegwijzering, de uitstekende horeca en de leuke overstapjes en weidegangen. En dan vergeet ik die paar mindere stukken maar snel weer even.....

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info