Kapelletjespad Beuningen - De Lutte

(Maria)kapellen, Lutterzand, kerkebos, Mariagrot

Kapelletjespad Beuningen - De Lutte
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Beuningen Overijssel

 • Startadres:

  bushalte Beuningen
  t.h.v. Denekamperstraat 49
  7588 PS Beuningen

 • Coördinaten:

  52°21’37” N   6°59’12” E

Vanaf de bushalte Beuningen loopt de route door Beuningen, met een Mariabeeld voor de kerk, een Mariakapelletje aan een school en buiten de bebouwde kom nog een Mariakapel. In het natuurgebied Lutterzand loopt u langs de steile oever van de rivier de Dinkel. In De Lutte loopt u via een Jozefkapel in het kerkebos en een Mariagrot naar de St. Plechelmuskerk en de bushalte.

Dit is de 24e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ongeveer 800 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Het weer

Frits Schipper, 26-04-2019

Het weer is altijd een belangrijke factor bij het wandelen, want niets is mooier dan bij droog en zonnig weer te wandelen. Maar wandelen in de regen heeft ook zo z'n charme.... Onderweg naar Beuningen regende het nogal en volgens Buienradar zou er tot rond 9.30 uur nog lichte neerslag zijn. Echter, ik was de auto nog niet uit om 8.30 of het was droog. Niet de eerste keer dat dit me overkomt ;-). Eerst een eindje lopen door Beuningen zelf, langs de kerk en de school met een Mariabeeld(je). Meanderend over asfaltwegen, karrensporen en halfverharde wegen kom ik op het mooiste stuk van de wandeling, het Lutterzand. Lopend langs de Dinkel (soms dichtbij, soms iets verder weg). Er wordt gewaarschuwd voor de steile hellingen langs de Dinkel. Maar wat een mooi natuurgebied, met mooie uitzichten over de kronkelende Dinkel en verrassende inkijkjes in het bos. Struinend door het Lutterstrand loop ik langzamerhand richting De Lutte, maar passeer eerst nog een Jozefkapel, ook wel bijzonder, want die zie je niet veel. Ik neem een kijkje in de St. Plechelmus en bewonder de mooie gebrandschilderde ramen. Daarna door naar de bushalte, alwaar ik aan het Kapelletjespad richting Oldenzaal begin.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Cafe-restaurant 't Sterrebos

Beuningerstraat 71

7588 RG Beuningen

Hotel-restaurant De Lutteweide

Bentheimerstraat 80

7587 NJ De Lutte

Paviljoen 't Lutterzand

Lutterzandweg 12

7587 LH De Lutte

Restaurant recreatieoord Dennenlust

Zandhuizerweg 19

7587 LA De Lutte

Arboretum Poort-Bulten

Lossersestraat 68

7587 PZ De Lutte

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info