Kapelletjespad Enschede - Lonneker

Kerken, kerkhof, Abraham Ledeboerpark, bijbeltuin

Kapelletjespad Enschede - Lonneker
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Enschede

 • Startadres:

  station Enschede
  Stationsplein 33
  7511 JD Enschede

 • Coördinaten:

  52°13’20” N   6°53’28” E

Vanaf het station loopt de route langs de Jacobus de Meerderekerk en Grote Kerk en door het Boerenkerkhof. Vervolgens door verschillende parken die zijn aangelegd voor textielfabrikanten en door een heemtuin. Daarna loopt de route langs onder meer de 'Viermarkenboom', een vijver op de campus van TU Twente en de spaarbekkens van waterbedrijf Vitens. In Lonneker vindt u een Mariakapel in de H. Jacobus de Meerderekerk en een bijbeltuin achter de protestantse kapel 'Uit liefde'.

Dit is de 33e etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als langeafstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Parken

Frits Schipper, 16-08-2019

Het belooft vandaag een zonnige dag te worden en de afstand van Hengelo naar Enschede is niet zo groot, dus ik pak de fiets, stal hem bij het station en ga op pad. Enschede ken ik natuurlijk best goed, vooral het centrum. Ook over het Boerenkerkhof heb ik al diverse malen gewandeld. Door het Van Heekpark en het Van Lochembleekpark, langs Het Roessingh, over het landgoed 't Wageler. Even een bezoekje aan het Lammerinkswönner en dan het Ledeboerpark in. Hier heb ik goede herinneringen aan: toen de kinderen nog klein waren, kwamen wij her geregeld naar toe fietsen. De kinderen speelden in de zandbak bij de mammoetboom, probeerden deze af en toe te beklimmen, gingen op de 'strandstoelen' liggen, eendjes voeren, langs het hertenkamp lopen enz. In die tijd waren er zelfs nog varkens ie uitgebreid in de modder lagen te wroeten! Later kwamen er ook nog wat speeltoestellen bij. Een korte ronde door de Heemtuin, die er wel wat verwilderd uitziet. Ook hier zijn de gevolgen van de droogte zichtbaar. Langs de Viermarkenboom, klein stukje over het terrein van de UT. Het smalle voetpad tussen de spaarbekkens is toch iets avontuurlijker dan de asfaltweg rechts ervan. Na het theehuis 'Sprakel in het bos' loop ik door het 'Vaneker' een nieuwbouwwijk in aanbouw. Hier is het echt luxe wonen. In Lonneker zelf loop ik nog even naar de Bijbeltuin en vervolgens naar de bushalte, war mijn rondje Lonnekerberg begint...

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner

Van Heeksbleeklaan 68

7522 LB Enschede

Café Sprakel

Dorpsstraat 137

7524 CH Lonneker

Forum café by La Cucina

Stationsplein 1

7511 JD Enschede

Hotel-restaurant Savenije

Dorpsstraat 149-151

7524 CH Lonneker

Schenkerij Wattez

Roessinghsbleekweg 20

7522 AJ Enschede

Theehuis Sprakel in het bos

Overmaatweg 45

7524 DH Lonneker

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info