Kapelletjespad Kloosterhaar - Geesteren

Langeveen, Lourdesgrot, landkruisen, Mariakapellen

Kapelletjespad Kloosterhaar - Geesteren
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Kloosterhaar

 • Startadres:

  bushalte Schoolstraat, Kloosterhaar
  t.h.v. Dorpsstraat 7
  7694 AA Kloosterhaar

 • Coördinaten:

  52°29’39” N   6°40’3” E

Vanaf de bushalte in Kloosterhaar loopt de route via een stukje Engbertsdijksvenen en over een smokkelpaadje langs de Duitse grens naar Langeveen met een Maria-altaar in de kerk, een Lourdesgrot, een mooie pastorietuin en een landkruis. Onderweg naar Geesteren loopt u langs de Broekbeek en een landkruis. In de buurt van de bushalte in Geesteren zijn onder meer een Maria-altaar in de kerk en Mariakapelletjes in de pastorietuin en op het kerkhof te zien.

Dit is de elfde etappe van het Twentse Kapelletjespad (ongeveer 800 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Karrespoor

Frits Schipper, 30-11-2018

Vanmorgen al vroeg op om weer verder te wandelen over het Kapelletjespad. Om kwart over acht was ik al aan de wandel. Een eindje lopen en ik zit al weer langs de rand van het Engbertsdijkvenen. Verderop een heel stuk langs het water en na een lang fietspad, komen we bij Landgoed Huize Almelo. Het is weer genieten van de natuur, de rust en de mooie wandelpaden. Zo wil ik wel altijd wandelen.... Onderweg kom ik nog langs diverse grensstenen. In Langeveen bewonder ik de pastorietuin en bekijk ik ook nog de Lourdes grot. In Geesteren bezoek ik de St. Pancratiuskerk, loop even rond en hoor orgelmuziek. Twee mensen zijn bezig aan het oefenen op het aardig grote orgel (te zien aan de hoeveelheid orgelpijpen). Deze wandeling kenmerkte zich ook door de vele karresporen. Twee keer ging ik bijna onderuit, het is wat drasseriger nu het van de week wat geregend heeft. En waar een eerder wandeling helemaal geen kapelletjes e.d. had, zijn er op dit kapelletjespad Mariakapellen en landkruisen in overvloed.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Kottink

Dorpsstraat 36

7678 AW Geesteren

Cafe Nobbenhuis

Hardenbergerweg 215

7679 VL Langeveen

Café-restaurant Waaijer

Hardenbergerweg 275

7679 VM Langeveen

Restaurant RomaNova

Dorpsstraat 35

7678 AV Geesteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info