Kapelletjespad Ootmarsum - rondje Springendal

Grafheuvels, voormalig klooster, Grote Kerk

Versiedatum: 11-04-2023

NuttersvoetpadBerk bij recreatiecentrum Bij de BronnenSpringendalHet OnlandVijver SpringendalBeeldje Victor WesthoffLandkruis bij Hoeve SpringendalWeg naar Hoeve SpringendalSpringendalGrafheuvelMaria ad FontesEducatoriumGevelstenen voormalige synagogeKlokhuis OotmarsumBeeldentuin galerie Chez Moi Ton SchultenMuurkapelletje Sint FranciscusSimon en JudaskerkWapensteenHet beeldje Het beeldje een heerlijk wandelbankje Het nieuwe landkruis op deze route
13 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Almelosestraat, Ootmarsum

Details

Vanaf de bushalte Almelosestraat of Vasserweg gaan we al gauw de heuvel naar Nutter op. U loopt door het prachtige Springendal, met onder meer een landkruis en een paar grafheuvels. In het centrum van Ootmarsum loopt de route via het voormalige klooster Maria ad Fontes en de Grote Kerk naar de bushalte bij het Stadspark.

Dit is de zeventiende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 800 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info