Kapelletjespad Vasse - Ootmarsum

Mariakapellen, landkruisen, Kuipersberg

Kapelletjespad Vasse - Ootmarsum
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Ootmarsum

 • Startadres:

  bushalte RK-Kerk, Vasse
  t.h.v. Denekamperweg 200
  7661RM Vasse

 • Coördinaten:

  52°26’1” N   6°49’59” E

Vanaf de bushalte R.K. Kerk loopt de route, na een eventueel bezoek (in de zomer) aan de HH Jozef en Pancratiuskerk, langs een Mariakapel in de buurtschap Beekzijde, over het Vasser grafveld en langs het Haarler grafveld. Vervolgens naar de Kuipersberg met een oriënteertafel, een joodse begraafplaats, een watertoren en een landkruis. Daarna via een landkruis aan de Zonnenbergweg en een Mariakapel in Groot Agelo naar de Mariakapel op de RK begraafplaats van Ootmarsum. Via de RK en NH kerk in het centrum bereikt u de bushalte bij het Stadspark.

Dit is de zestiende etappe van het Twentse Kapelletjespad (ruim 900 km!). Het begint in Borne en loopt via Noord-Twente naar Oldenzaal. Dan via Zuid-Twente terug naar Borne. Het pad kan als lange afstandswandeling worden gelopen, maar ook per etappe als dagwandeling. Van het Kapelletjespad is de wandelgids 'Twentse Kruistochten' afgeleid, met twaalf rondwandelingen, uitgekomen bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Grafvelden

Frits Schipper, 27-12-2018

Na bij het rondje Hesingen al het Mandergrafveld bezocht te hebben, komen we bij deze wandeling nog langs diverse andere grafvelden. Over de Vasser heide en het Vasser Grafveld, verderop bevindt zich het Haarler Grafveld. Wel opmerkelijk dat hier zoveel grafvelden bewaard zijn gebleven. Na verloop van tijd kom ik op asfaltwegen terecht en kan ik links van mij Ootmarsum zien liggen, met die twee typische kerktorens. Maar Ootmarsum verdwijnt weer uit beeld, de tocht gaat naar de Kuipersberg, de oriënteertafel en naar het portret van Willem Wilmink en zijn tot nadenken stemmende gedicht over de joodse begraafplaats. Vier regels slechts, maar het doet me wel wat. 'n Boaken laat zien dat er vroeger ook al een soort 'voedselbank' was. En dan loop je door het oude deel van Ootmarsum, over smalle straatjes en eindigt de wandeling in de 'Engels Tuin'.

Geplaatst bij verkeerde

Gerrit-Jan, 31-10-2015

wandeling er zijn twee kapelletjes paden in Vasse. :-(

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Molenberg

Ootmarsumseweg 375

7667 PB Reutum

Café-restaurant Groot Agelo

Weerselosestraat 20

7636 RL Agelo

Gasterij De Bakker

Noordik 8

7661 RC Vasse

Voormalig hotel-restaurant Tante Sien

Denekamperweg 210

7661 RM Vasse

Rustpunt Erve Wiegink

Dusinksweg 14

7636 PE Agelo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info