Knopenrondje Vianen

Historisch Stadscentrum, Hofpoort, Middelwaard en Pontswaard

Versiedatum: 05-01-2024

VianenVianenVianenVianen
10 KM
Start:

wandelknooppunt 16, Vianen

Details

Een schitterende wandeling door de oude stadskern van Vianen, langs een recreatieplas en door de uiterwaarden van de Lek. De route gaat eerst door het oude stadscentrum, met gezellige terrasjes en schitterende monumentale gebouwen, zoals het oude stadhuis en de Waag. We verlaten de stad door een van de oudste poorten van Vianen, de Hofpoort. Een mooi pad met zicht op de groene velden brengt ons bij het Recreatiegebied De Put en het aangrenzende natuurgebied Middelwaard van het Utrechts Landschap. Na een rondje om de oude zandplas 'De Put' zien we een griendbos, het Viaanse Bos. Dan over een graspad door een begrazingsgebied van de Mijnsheerenwaard naar de Lek. Daarna over een brug, Pont Napoleon, naar de Pontswaard, waar we om een dode rivierarm wandelen. Je ziet hier nog duidelijk het verschil tussen eb en vloed. In Vianen vind je in het centrum veel gezellige horecagelegenheden.

Let op: In natte perioden zijn sommige stukken soms drassig, waterdicht schoeisel aanbevolen. Bij hoogwater zijn de uiterwaarden niet te bewandelen. In vroege zomer enkele paden moeilijk begaanbaar in verband met hoge brandnetels en bramen. In ieder seizoen: lange broek aanbevolen. In dit gebied grazen runderen. Blijf rustig en houd afstand. Bij opdringerigheid luid spreken.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

mooie afwisselende wandeling

michel de wachter, 16-03-2024

een mooi niet te lang rondje door dorp en polder. hier en daar wat drassig door de vele regen. bij knooppunt 28 onder aan de brug staat het paaltje...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info