Loenense Enkenpad

Ontdek het buitengebied van Loenen

Loenense Enkenpad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Loenen

 • Startadres:

  zorgboerderij de Groote Modderkolk
  Vrijenbergweg 24
  7371 AA Loenen

 • Coördinaten:

  52°7’28” N   6°1’11” E

Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin.
Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Reacties op wandelingen

Huisgemaakte jam bij het ontbijt!

Arlette Boog, 19-10-2019

Op deze fraaie zonnige en warme dag in oktober start ik de wandeling bij de Groote Modderkolk in Loenen. Een prima start is dat trouwens. Het theehuis heeft normale openingstijden, ook op zondag. Er is voldoende parkeergelegenheid en het sanitair is beschikbaar ook buiten de openingstijden van het theehuis. Het is een rustig en wonderschoon buitengebied rond Loenen op de Veluwe. Verrassend is het jam-huisje met de huisgemaakte jammetjes. Ik koop er twee. Het zijn niet hele grote potjes en er is voldoende ruimte in mijn rugzak. Ik verheug me op verse toast met huisgemaakte jam bij het ontbijt. Ik wandel door de natuurtuin Harmanahof, langs akkers, weideranden en stukjes bos. Er staan geen gewassen meer op het land. Hoe mooi moet het hier zijn als de natuur in volle bloei staat. Volop bankjes en mooie uitzichten op deze route. Het Loenense Enkenpad heeft geen doorgang door weilanden. Omdat ik geen zin heb na zoveel regen tot mijn knieën in een drassig gebied terecht te komen, is dit pad juist bij veel neerslag een uitstekende keuze. Ik loop de route met de klok mee. Ik hoop bij een Klompenpad altijd op wat avontuur. Bij deze route is dat zeker in het begin het geval. Het 2e gedeelte van de route is minder afwisselend en loop ik meer asfalt. De omgeving blijft schitterend. Veel horeca is op zondag gesloten maar gelukkig is het theehuis tot 16 uur open en sluit ik daar de dag waardig af voordat ik weer in de auto naar huis rijd. Aanrader dit pad. Zeker in een natte periode.

Loenense Enkenpad

Jan Jansen, 30-06-2017

Dit is een prachtige wandeling rond het Veluwse dorp Loenen. Langs akkers en weilanden, door het bos, voorbij aan een sprengenbeek en een kasteel. Het mooist vond ik het uitzicht op het dorp vanaf de Loenense Enk. De beste tijd daarvoor is eind juni als het graan volop in bloei staat

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info