Molenbeeksepad

Ontdek het buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum

Molenbeeksepad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Wolfheze

 • Startadres:

  station Wolfheze
  Parallelweg
  6874 BH Wolfheze

 • Coördinaten:

  52°0’19” N   5°47’32” E

Wandelen door bos, over hei, langs beekdalen en historische plaatsen in het fraaie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum.

Reacties op wandelingen

De eerste vlinders

Arlette Boog, 11-04-2018

Op de eerste warme voorjaarsdag van dit jaar loop ik, omringt door vlinders, dit bijzondere klompenpad. Station Wolfheze is goed bereikbaar met zowel de trein als de auto. Parkeermogelijkheid volop. Aan de overkant van het station tref ik restaurant De Tijd met een goed terras voor een lekkere kop cappuccino. De lichtblauwe bordjes van dit klompenpad vallen prima op. Eigenlijk kan het hele pad zonder routebeschrijving gelopen worden maar ik raad de klompenpaden-app aan. Vanwege de lengte van het pad is het aardig om te weten waar je bent. Daarnaast biedt de app informatie over horecamogelijkheden en de indrukwekkende cultuurhistorie die deze omgeving heeft doorgemaakt. De gedenkmonumenten van het bombardement op Wolfheze, net voor de bevrijding, zijn indrukwekkend. De recensie van FrankWandelt had mij al voorbereid op de geluidsoverlast van de A50 die deze route twee keer kruist. In de jaren 70 is begonnen met de aanleg van deze snelweg, toen nog twee rijstroken, dwars door deze schitterende natuur heen. Nederland was verbolgen. Ik herinner mij nog de verontwaardiging van mijn vader. De eerste oversteek bij het Ecoduct van de Wolfhezerheide is interessant en al snel is de geluidsoverlast weer vergeten. Ik geniet van het moois bij de sprengbeken. De tweede oversteek bij Heelsum gaat onder de snelweg door en helaas zit er niets anders op dan even op de tanden te bijten. Na de lunch bij het Airborn Café vervolg ik de route door het mooie Renkumse Beekdal en tref ik met regelmaat wandelaars van het Hartensepad. Het Molenbeeksepad biedt een fijne afwisseling van prachtige natuur en indrukwekkende geschiedenis. Een stukje van de route af ligt Bilderberg hotel De Buunderkamp. Een aanbeveling voor een weekendje weg. Hou er rekening mee dat bovenop deze 17 kilometer, nog wel een aantal meters van en naar het hotel gemaakt moeten worden. Ik geniet van de late zon bij het laatste stuk bij Reijerscamp voordat ik na een rustmoment bij De Tijd mijn auto weer instap.

Klompenpad

Jacqueline Poel, 10-11-2013

Mooie wandeling, zeer afwisselende omgeving. Waterdichte stevige schoenen absolute noodzaak. Hier en daar goed opletten wat bewegwijzering betreft! Alleen is de afstand geen 15 maar absoluut 17km!!

Prachtig beekdal

Frank van der Meer, 17-02-2013

Het weer was somber, maar ik werd vrolijk van het prachtige Molenbeeksepad over de Veluwe. Je wandelt door gemengd bos, over hei (nu met sneeuw-topping) en door klaterende beekdalen. Klompen heb je misschien niet nodig, maar wel goed waterdicht schoeisel, want het is me toch een partijtje modderig. En wat een rust: op deze zaterdag trof ik slechts één andere wandelaar. Kijk voor een verslag en foto's op Frankwandelt.nl/molenbeek

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info