Mr. Pieter van Tienhoven Route

Hart van Brabant

Versiedatum: 12-12-2022

www.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.comwww.wandelpaden.com
16 KM
Start:

parkeerplaats Kampina, Boxtel

Details

Deze rondwandeling verloopt door het oostelijk deel van het natuurgebied Kampina, dat deel uitmaakt van Het Groene Woud, een omvangrijk Nationaal Landschap in de driehoek Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Het gebied is eigendom van Natuurmonumenten. De route voert door een verrassend en afwisselend landschap met uitzicht over een groot aantal vennen en heidevelden, maar gaat ook langs de meanderende laaglandbeken van de Beerze en Smalwater en door kleurrijke graslanden. De wandeling is vernoemd naar Mr. Pieter Gerbrand van Tienhoven, ooit eigenaar van de Kampina en natuurbeschermer van het eerste uur. Zo voert de route ook voorbij aan zijn grafmonument op de oever van de Zandbergsvennen.

We vertrekken vanaf de parkeerplaats Kampina van Natuurmonumenten bij het Verzetsmonument net buiten het buurtschap De Roond. Het rolstoelpad brengt ons naar het Zandbergsvennen langs het grafmonument van Mr. Pieter Gerbrand van Tienhoven, met Jac. P Thijsse de oprichter van de Vereniging Natuurmonumenten. Vanhier wandelen we met een wijde boog om het Kogelvangersven en de Huisvennen heen. Dan gaat de route om het Meeuwenven met vogelkijkscherm langs de noordzijde van het Flesven en Lelieven richting de oever van het Smalwater naar het buurtschap De Roond. Vanhier volgen we het beekdal van de Beerze stroomopwaarts. Langs Hoeve Kampina en vervolgens door het heidegebied keren we terug naar de parkeerplaats Kampina De Roond/Huisvennen.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info