NS-wandeling Eiland van Dordrecht

Van station Dordrecht Stadspolders naar station Dordrecht

NS-wandeling Eiland van Dordrecht
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Dordrecht

 • Startadres:

  station Dordrecht Stadspolders
  Dudokplein 100
  3315 KE Dordrecht

 • Coördinaten:

  51°48’8” N   4°42’58” E

Deze korte wandeling biedt je volop de gelegenheid om het sfeervolle, oude stadshart van Dordrecht te leren kennen. Je start in het groen, met rust en ruimte alom. Maar de stad komt steeds dichterbij. En, waar je ook bent, het water is nooit ver weg.

Reacties op wandelingen

Gewandeld

Jos bosma, 24-04-2018

Op 18 april 2018 onder ideale omstandigheden deze tocht gelopen. Na een (trein) reis vanuit Amsterdam = met wat vertraging ( storing in tunnel Delft) Eerst een bakkie koffie met warm appelgebak (aanbieding) aan overzijde Dordrecht Stadspolders. Met geweldige goede zichtbare aanduidingen en omschrijving van bijzonderheden = genoten wederom van een schitterende wandeling. Weer een ander stukje mooi Nederland gezien. Wij hebben er van genoten. Zeker bij mooi weer aan eind van deze tocht neerdalen op een gezellig terras in het centrum van Dordrecht was geweldig. Heerlijk dagje dus.

Wandeling Eiland van Dordrecht

Piet, 04-08-2017

Afgelopen dinsdag 1 aug 2017 deze wandeling gelopen. Zeer de moeite waard. Ondanks de relatief korte afstand is er onderweg genoeg gelegenheid om je te vermaken met andere dingen dan wandelen. Langs het Wantij kun je ook op de dijk blijven lopen, dan kun je ook naar links kijken, best aardig, en over het water heb je dan een weidser uitzicht. De enige dissonant was Villa Augustus. De entourage is uniek, dat is buiten kijf, maar de bediening war een regelrechte ramp. We hebben meer dan een kwartier zitten wachten, en toen hebben wij zelf maar een serveerster aangeschoten om een bestelling te plaatsen. En vervolgens kwam van de bestelling alleen de koffie maar door. De rest was kennelijke vergeten. Een aanfluiting. Ons zien ze daar niet zo snel meer terug.

Hoe dichter bij Dordt.....

Kees van der Sijs, 01-05-2017

Op Koningsdag met vriendin deze afwisselende wandeling gemaakt. Na de drukte van de marktkramen in het winkelcentrum van Stadspolders, kwam al snel het buitengebeuren aan bod. Smalle graspaadjes langs het Wantij met gevarieerde bermflora, zoals: smeerwortel, spindotters, look zonder look, hondsdraf en witte/paarse dovennetel die vriendin moeiteloos wist te determineren, kwamen voorbij. Via Villa Augustus (een aanrader vormt de (moes)tuin) en het Groothoofd kom je in het oude Dordrecht met zijn jachthavens en zijn vaak zeer oude panden. Dordrecht is niet voor niets de oudste stad van Holland. Al met al een gezellige en afwisselende wandeling, zeker voor mensen die van oude steden houden en niet te lang willen lopen. Mijn eindadvies in vervolg op bovengenoemd onderwerp is:..............................hoe mooier het wordt.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info