NS-wandeling Hierdense Poort

Van station Nunspeet naar station Harderwijk

NS-wandeling Hierdense Poort
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Nunspeet

 • Startadres:

  station Nunspeet
  Stationsplein 1
  8071 CH Nunspeet

 • Coördinaten:

  52°22’16” N   5°47’1” E

Tussen Nunspeet en Harderwijk ligt een afwisselend gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Door dichte bossen, lange heidevelden en dwars over het uitgestrekte Hulshorsterzand. Via landgoed De Essenburgh met gelijknamig kasteel en molen De Hoop loop je naar de Vischpoort, waarachter het historische centrum van Harderwijk op je ligt te wachten.

De wandeling gaat van station Nunspeet naar station Harderwijk en is 20 km lang.
De route kan worden ingekort door gebruik te maken van de bus.

* Na 10 km kun je bij bushalte Landgoed Hulshorst (Zuiderzeestraatweg) buslijn 103 nemen naar station Nunspeet of Harderwijk.
* Na 12 km kun je bij halte Hierden Wijtgraaf (Zuiderzeestraatweg) dezelfde bus nemen
* Je kunt ook het eerste stuk van de route overslaan door eerst met bus 103 te reizen naar Landgoed Hulshorst (nog 10 km wandelen naar Harderwijk) of halte Hierden Wijtgraaf (nog 8 km naar Harderwijk)

Reacties op deze wandeling

Mooie route

Roeland, 05-03-2021

Van de week hebben wij deze routen gewandeld. Vooral het eerste deel is mooi: bossen en de zandverstuiving. Daarna is het wat minder. Het vele verharde dat daarna komt is wat minder, hoewel we dit soort stukken vaker lopen hadden we denk ik onbewust gehoopt op een mooi slotstuk.

Stuifzand

Frits Schipper, 11-09-2020

Het was vandaag mooi wandelweer. Vanuit Nunspeet de wandeling naar Harderwijk gedaan. Al vrij snel na het verlaten van het station kom je in de natuur terecht. Bos, open velden, langs de heide, bospaadjes en als de kers op de appelmoed de tocht door het stuifzand van de Hulshorst. Voordat ...

NS wandeling Hierdense Poort

Wandelmaara, 08-01-2020

Het eerste gedeelte van de wandeling steelt zeker de show van de gehele wandeling. Heerlijk dwalen over immense heidevelden, door dichte bossen, over smalle kronkelende bospaden en brede zandpaden. Met als hoogtepunt natuurlijk het Hulshorsterzand. Maar zodra je kasteel Essenburgh verlaat is de charme er naar mijn inziens wel vanaf. ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info