NS-wandeling Woldberg

Stuwwal uit een lang vervlogen ijstijd, bekleed met bos

NS-wandeling Woldberg
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Steenwijk

 • Startadres:

  station Steenwijk
  Stationsplein 4
  8331 GM Steenwijk

 • Coördinaten:

  52°47’26” N   6°7’1” E

Een stuwwal uit een lang vervlogen ijstijd, bekleed met bos. Voor holle paden hoef je niet naar Limburg, want hier zijn ze ook, jarenlang uitgesleten door het water wat De Woldberg afkomt. Op de flank van de berg een robuuste uitkijktoren., een mooi uitzichtpunt. Zelfs Heerenveen en Giethoorn zijn bij helder weer te zien. Maar ook de kerktoren van Steenwijk, het station en het vlakke land met de weilanden waar je zojuist nog liep. Voor wie hoogtevrees heeft of opziet tegen de 131 treden, is het goed toeven in het theehuis eronder.
Lengte: 9, 14 of 17 km

Reacties op wandelingen

Wandeling Woldberg

Jan Jansen, 01-11-2015

Ik heb genoten van een fraaie wandeling door een prachtig landschap. Ook de bewegwijzering vond ik prima. De extra lus naar het landgoed de Eese is de slagroom op de taart! Als je tenslotte moe en uitgewandeld door Steenwijk loopt heb je een meer dan geslaagde dag!

Niet bijster bijzonder, maar toch fraai

Andre2, 04-10-2015

Een mooie wandeling, zeker als je geen bos(struwelen) gewend bent in je eigen omgeving. Er zijn echter weinig hoogtepunten. Vanuit het zuiden komende geen verre treinreis van bijna 2 uur waard (enkele reis). Kies voor de verlengde wandeling anders valt het je misschien tegen. In het begin zijn de eerste twee kilometers niet uitdagend en lopen en hebben deels zicht op spoor en bebouwing. Ook de laatste kilometers zijn minder fraai. Het 2e deel van de wandeling is drukker dan het eerste deel. Niet voor herhaling vatbaar helaas.

Een NS wandeling zonder NS markering

Gerda Martijn-Wiesell, 21-08-2015

En dan kies je voor het gemak een NS route want.... die is altijd gemarkeerd! Deze route is dat niet!!!!!! Er wordt gebruik gemaakt van de nummers van routepaaltjes, af en toe de kleuren van de routepaaltjes... Er zitten stukken tekst- aanwijzingen tussen..... Men wordt verzocht op de achterkant van de paaltjes te letten... Ik raad als alternatief voor de wandeling door deze schitterende omgeving Groene Wissel Nr.39 aan. Hetzelfde traject met een heldere beschrijving.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Buitengoed Fredeshiem

Eiderberg 2

8346 KJ Steenwijk-De Bult

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info