Ommetje Esperloop

Natuurgebied de Grotelse Heide en meanderend beekje de Esperloop

Ommetje Esperloop
 • Bron:

  Adrie Raaijmakers

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Bakel

 • Startadres:

  kerk, Bakel
  St. Wilbertsplein 12
  5761 BK Bakel

 • Coördinaten:

  51°30’15” N   5°44’28” E

Een deel van deze wandeltocht gaat door een agrarisch landschap. Verder gaat de tocht door de Grotelse Heide, een gebied dat bestaat uit afwisseling van bos, heide en grasland. Door de Grotelse Heide wordt het meanderende beekje de Esperloop gevolgd, een min of meer gave 'heidebeek'. Verder als bezienswaardigheid in Bakel de standerdmolen Sint Willibrordus uit 1752.

Reacties op wandelingen

2de reactie op Will Koenen

Adrie Raaijmakers, 20-01-2020

Vanochtend gaan kijken naar het pad langs de Esperloop, nieuwe werkzaamheden zijn er niet. Bedoelt is waarschijnlijk de laagte langs de Esperloop die men vrij snel na het eerste smalle metalen brugje passeert. Door een wat hogere waterstand van het beekje staat deze laagte onder water en is helaas iets te breed om er over te springen. Meerdere wandelaars hebben wat dikkere takken in het water gelegd waardoor een klein dammetje als provisorisch brugje aan het ontstaan is. Zou men het toch te lastig vinden men kan ook bij het eerste smalle metalen brugje het beekje oversteken en de andere zijde volgen, in het eerste stuk langs de andere zijde van het beekje is het even slalommen langs boomstronken waarna het pad langs het beekje weer goed te volgen is. Wat betreft de ontbrekende rode routepaaltjes dit is gemeld bij Staatsbosheer.

Reactie op Will Koenen

Adrie Raaijmakers, 20-01-2020

Ik ga binnenkort kijken. Het kan zijn dat de bomen die er liggen een gevolg zijn van boswerkzaamheden. Zo zijn er in het najaar aan de andere kant van de Esperloop boswerkzaamheden geweest. Over het algemeen worden paden die onderdeel zijn van een Staatsbosheer wandelroute (rode paaltjes) goed onderhouden wel kan het even duren tot het onderhoud daadwerkelijk uitgevoerd is.

Verdwenen rode paaltjes

Will Koenen, 19-01-2020

Vandaag de route gewandeld, vanaf kn24volg 21 bij nr.2 routebeschrijving, rode (paaltjes) route staan geen rode paaltjes meer. het eerste rode paaltje staat pas bij routebeschrijving 3 t.h.v de open plek. ook later zijn er paaltjes weg maar is de route te volgen via wn route.En bij routebeschrijving 6 het pad vervolgens met beekje de 'Esperloop' aan rechterhand volgen tot smal brugje is op een plaats een aantal ronde boomstronken over en in het water gelegd waar je overheen moet, daar zijn we met behulp van een stok overheen geklauterd om niet te vallen, hele gladde ronde boomstronken. Verder een prachtige route.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij De Gouden Leeuw

Sint Wilbertsplein 1A

5761 BK Bakel

Herberg Grotelshof

Grotel 5

5761 RA Bakel

Theetuin De Wilde Framboos

Nuijeneind 5

5761 RG Bakel

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info