Overijsselse Buitenplaatsen

Van station Dalfsen naar station Zwolle

Overijsselse Buitenplaatsen
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Dalfsen

 • Startadres:

  station Dalfsen
  Stationsweg 4
  7722 HA Dalfsen

 • Coördinaten:

  52°29’54” N   6°15’34” E

Ten oosten van Zwolle ligt een landelijke omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Weidse vergezichten, groepjes bomen en statige landhuizen wisselen elkaar af. De wandelmogelijkheden zijn legio. Deze route volgt niet alleen een paar trajecten van twee prachtige Lange-Afstand-Wandelpaden, maar ook delen van het wandelnetwerk.
De wandeling gaat van station Dalfsen naar station Zwolle en is totaal 17,5 km. Na 11 km vertrekt vanaf halte Wijthmen De Zon buslijn 166 en/of 167 naar Zwolle of Dalfsen. Maar let op: beide lijnen rijden helaas niet op za-zo, dus alleen op werkdagen! Na 15,5 km kun je bij halte Provinciehuis buslijn 1 pakken naar station Zwolle; deze bus rijdt elke dag meerdere keren per uur.
Honden zijn aangelijnd toegestaan, maar op sommige trajecten verboden. Een alternatieve route wordt aangegeven.

Reacties op wandelingen

NS-route Buitenplaatsen rondom Zwolle

Kees van der Sijs, 03-09-2018

Aantrekkelijke route die begint bij het voormalige station van Dalfsen, nu een restaurant dat vanaf 10.00 uur 's morgens open is. Een mooie belettering van het woord DALFSEN versiert de pui. De markering is soms wat verwarrend. Eerst rood/wit (Havezatenpad). Bij Zwolle geel/rood (Hanzestedenpad). Dan weer gele pijlen (wandelnetwerk) en verderop weer wit/groene markering ( Rondje Zwolle). Meer uniformiteit in de markering - b.v. met het bekende NS-logo - zou wenselijk zijn. Een aanrader is een rondje om de Wijthmenerplas. Hiervoor een kilometer extra lopen is beslist de moeite waard. Ook het wandelen door de mooie binnenstad van Zwolle (met het bekende Orsolino-gebak bij lunchroom Van Orsouw op de Grote Markt) is een prima afsluiting van deze NS-tocht. Al met al een geslaagde tippel.

Kwaliteit van de wandeling

G.J. Reezigt, 28-04-2018

Wandeling gelopen op 28 april 2018. Hij viel ons erg tegen. Na een paar kilometer zijn de buitenplaatsen al achter de rug en rest nog zeker 12 kilometer wandelcorvee. Tip: breek de wandeling in ieder geval af na de Wijthmenerplas. Het stuk Zwolle dat daarna nog komt is niet interessant.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Le Petit

Zalnéweg 75

8026 PZ Zwolle

Café-restaurant De Mol

Heinoseweg 32

8026 PD Zwolle

Grand café Het Oude Station

Stationsweg 4

7722 HA Dalfsen

Restaurant Urbana

Wipstrikkeralee 213

8025 AH Zwolle

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info