Philipspad

Wandeling 01 Buiten de Binnenstad van Eindhoven

Philipspad
 • Bron:

  Kees Volkers

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Eindhoven

 • Startadres:

  station Eindhoven Centraal
  Stationsplein 22
  5611 AC Eindhoven

 • Coördinaten:

  51°26’32” N   5°28’43” E

Zeg Eindhoven en je zegt Philips, het bedrijf dat de stad heeft gemaakt tot wat die is. De eerste wandeling moet daarom wel een Philipswandeling zijn. De route voert langs het historische hart van het Philips-concern, dat zich in het stadsdeel Strijp ontwikkelde. Van de eerste gebouwen langs de Emmasingel, pal buiten de binnenstad, lopen we naar Philipsdorp, gebouwd voor Philips werknemers. Hierna lopen we via een aantal latere iconen van het Philips-erfgoed - het NatLab, Evoluon, Drents Dorp en Strijp-R - het groen in. Ook dit gebied heeft zijn huidige bestemmingen aan Philips te danken. Op de terugweg kruisen we Strijp-S, vanaf de jaren 1920 het monumentale hart van het Philips-concern, waar zich nu een nieuw bruisend stadsdeel ontwikkelt.

Reacties op wandelingen

Philipspad

Kees Volkers, 24-03-2019

Hoi wandelaars, dank voor jullie aanvullingen voor de 2e druk. Het thema 'Duits erfgoed' komt overigens aan de orde in het Batapad (wandeling 2 uit de Eindhoven-gids)...

Eindhoven!

Marja Vissers, 24-03-2019

Leuk om weer eens in Eindhoven te wandelen. Hoewel ik de stad goed ken, zag ik vandaag toch nieuwe dingen. Zo had ik het stukje langs de Groenewoudseweg niet eerder gelopen en ik had de nieuwe woningen op Strijp R nog niet gezien. Tegenover Philips Fruittuinen zit nu BioArt Laboratories Foundation (Patrick heeft het er hieronder ook al over). Ze zitten op een interessante locatie want hun panden lijken gezellige boerderijtjes maar zijn eigenlijk bunkers. Dit is ooit door de Duitsers gebouwd en gebruikt. Voor hun veiligheid vermomden ze hun gebouwen als boerderijtjes.

Actuele situatie route

Patrick Verhoef, 16-01-2019

De genoemde drukkerij is er niet meer, onlangs gesloopt lijkt het, doorlopen tot aan het grote verkeersplein. Ook is het hondentrainings centrum er niet meer, dit is momenteel iets met laboratoria. Pad is dus direct achter de boerderij-achtige gebouwen met luiken.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven

Horeca

Parkpaviljoen Philips De Jongh

Oirschotsedijk 2

5651 GC Eindhoven

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info