Proloog 2015

Wandelroute Tour de France Utrecht 2015

Proloog 2015
  • Bron:

  • Afstand:

    15 km

  • Startplaats:

    Utrecht

  • Startadres:

    Onbekend

Deze wandelroute volgt het parcours van de Tour de France Proloog/tijdrit. Vind je de wandeling wat aan de lange kant, bij de oude stadsrand kun je de route met drie kilometer inkorten. Je volgt dan in tegenovergestelde rijrichting van de renners dat deel door de oude binnenstad van Utrecht zoals zij dat met de 2e etappe gaan rijden.

Deze wandelroute is vooral leuk voor wielerliefhebbers, zij kunnen onderweg de mooiste plekjes lokaliseren om tijdens de tijdrit te gaan kijken/fotograferen. Natuurlijk is het sowieso sportief om dit parcours eens te lopen. Onderweg krijg je genoeg van het mooie Utrecht te zien: je wandelt een flink stuk langs de Kromme Rijn, door Sciencepark De Uithof (met prachtige modern vormgegeven gebouwen) langs Natuurpark Bloeyendael (waar je even in kunt schieten) en het laatste deel een flink stuk langs de groene Stadsbuitengracht (beter bekend als de Malie-, Tolsteeg-, en Catharijnesingel).

Kies je voor de verkorting, dan maak je uitgebreid kennis met de oude Utrechtse binnenstad met vele terrasjes. De afstand van deze wandelroute is 15 km en kan ingekort worden tot 12 km.

Reacties op deze wandeling

Geef als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info