Romeinse Veldtocht Berg en Dal - Nijmegen

Romeins aquaduct, Kops Plateau en Hunnerberg, Museum Valkhof

Versiedatum: 22-02-2023

 LouisedalMuseumpark Orientalis, Romeinse straatMuseumpark Orientalis, Romeinse straatKerstendalLandgoed Water Meerwijk LouisedalWandelroute Van bron tot kraanLandgoed MariŰndaalKloosterhuis De Westerhelling van de fraters MaristenKops PlateauReplica keizerzuil op de voormalige Romeinse marktplaatsReconstructie fundamenten oostpoort legerplaats HunerbergUitzicht op de Waal vanaf de BatavierenwegStandbeeld keizer TrajanusLoden Lady met grafgift, Museum Het ValkhofGodenpijler in Museum Het ValkhofRomeinse mijlpaal in Museum Het ValkhofBarbarossaru´neBarbarossaru´neRomeinse dakpannen in muur Sint NicolaaskapelUitzicht op de Waalbrug vanaf de Sint NicolaaskapelSint NicolaaskapelHypocaustum (Romeinse vloerverwarming) onder Holland CasinoKerkboog of StevenspoortjeLatijnse schoolGrote of Sint StevenskerkKronenburger- of Kruittoren
14 KM
Start:

bushalte Hamerlaan, Berg en Dal

Details

Vanaf Berg en Dal voert de tocht langs het aquaduct dat de Romeinen hebben gegraven en over hun legerplaatsen op het Kops Plateau en de Hunnerberg. Vervolgens loopt de route naar het Valkhof, met in het gelijknamige museum een keur aan archeologische vondsten uit Nijmegen en omgeving. Onderweg staan veel informatiepanelen en in de binnenstad zijn op een paar plekken nog overblijfselen zichtbaar.

Museumpark Orientalis (Heilig Landstichting) ligt niet aan de route, maar een bezoek aan de Romeinse straat aldaar is de moeite waard. In de Romeinse herberg kun je genieten van Romeins gebak of een Romeinse lunch.

Dit is een van de zeven routes uit de wandelgids 'Romeinse Veldtochten' langs de noordgrens van het Romeinse Rijk. In de rijk geïllustreerde gids staan tevens boeiende themaverhalen van de hand van historica Ester Smit, over het dagelijks leven van de Romeinen en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang ├ę├ęn keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info