Ruiten Aa-pad, etappe 4

Van Sellingen naar Ter Borg

Het blauwe water in SellingerbeetseDe Ruiten Aa bij Ter BorgDe heide bij Ter BorgDe heide bij Ter BorgEen ven in het Jipsingboertanger BosDe schaapskooi in Ter BorgEen monumentale boerderij in Ter Borg
18 KM
Start:

Vereniging Bevordering Toerisme, naast Hof van Sellingen

Details

Een pad vlak langs de Ruiten Aa leidt naar De heide bij Ter Borg.. Deze woeste gronden laten zien hoe moeilijk de kleine boeren het hier vroeger hadden. Ede Staal bezong het als volgt: : "Doar woar het vrouger kraben en knooien was." Via het gehucht Borgertange gaat de route naar een wat rechtlijniger gebied, Sellingerbeetse.: het ontgonnen aardappelland. Daar is een zwemplas, ontstaan door het werk van zandzuigers. Langs het water zijn leuke doorkijkjes op het doorgaans helblauwe water en het strand, dat 's zomers vol zwemmers en zonaanbidders is. In de bossen van Jipsingboertange is het stil. Het is een omweg waard, al is het alleen maar om de verschillen in opvatting over landinrichting door de jaren heen te ervaren. Bij de brug over de Ruiten Aa in Ter Borg is volgens de vroegere bewoners een enge plek, een diepe bron. Niet te dichtbij komen. Je kon wel eens gegrepen worden door het "witte wief" ,de heks, die zich daar verborgen houdt.
Via de door bomen beschutte Bosweg loopt u door het Sellingerveld terug naar het bos. U komt weer bij de brug in Ter Borg. Daar is volgens de bewoners een enge plek, een diepe bron. Niet te dichtbij komen. U kon wel eens gegrepen worden door het 'witte wief' , dat zich daar verborgen houdt.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info