Shoptocht Alkmaar

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Shoptocht Alkmaar
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  5 km

 • Startplaats:

  Alkmaar

 • Startadres:

  station Alkmaar
  Stationsweg 47
  1815 CB Alkmaar

 • Coördinaten:

  52°38’15” N   4°44’27” E

Deze shoptocht voert je door de leukste winkelstraten en -straatjes van Alkmaar, deze stad mag zich de tweede winkelstad van Nederland noemen! Onderweg krijg je wat tips om dié straatjes even in te schieten waar de route niet doorheen maar wel langs komt. Omdat het station een stukje buiten het compacte stadscentrum ligt, kuier je op de heen- en terugweg daarnaartoe over rustige straatjes door een leuke, authentieke volkswijk. Voordat je uitgebreid gaat shoppen maak je eerst even kennis met het fraaie stadsgroen: je wandelt over fraaie wandelpaden langs de stadssingel (met galerie Kruithuisje) en komt langs de Molen van Piet. Daarna maak je een paar flinke slingers door de historische, winkel- en horecarijke binnenstad en krijg je ook nog een paar grachten en menig schilderachtig ophaalbruggetje te zien. Waar je speciale aandacht naar uit mag gaan is het allerleukste winkelstraatje: de Hekelstraat, hier tref je de leukste zaakjes voor je meest bijzondere aankopen. Ben je hier op een vrijdag tussen eind maart en begin september dan kun je de Kaasmarkt bezoeken, je komt er langs. Op de terugweg zal de St. Laurenskerk indruk op je maken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Supershoptocht

Aad, 17-03-2018

Onlangs hebben wij de Shoptocht Alkmaar gedaan. Na afloop waren we het er allemaal over eens: dit was een supershoptocht. Zoveel leuke straatjes en steegjes, zoveel leuke winkeltjes en zoveel mooie horecagelegenheden! En dan natuurlijk de perfecte routebeschrijving. Het was in één woord 'Top'.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info