Shoptocht Amersfoort

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Shoptocht Amersfoort
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Amersfoort

 • Startadres:

  station Amersfoort Centraal
  Stationsplein 55
  3818 LE Amersfoort

 • Coördinaten:

  52°9’11” N   5°22’26” E

Amersfoort staat niet alleen bekend om de Amersfoortse Kei en de prachtige historische waterpoorten (de Monnikendam en de bekende Koppelpoort) maar ook om de gezellige winkelstraten en intieme, horecarijke pleinen. Voordat je met dit alles gaat kennismaken wandel je eerst door een villawijk waarin je langs de villa van de Stichting Wandelnet komt; daar worden de bekende NS-wandelingen 'gebakken'. Na de mooie groenstroken langs de voormalige stadsgracht kuier je even door een fraai historisch stadsdeel en ga je na de Kamperbinnenpoort beginnen aan je shoptocht. Deze begint op de Kamp, een van de gezelligere winkelstraten. Na de Groenmarkt en het marktplein (Hof), met talrijke terrasjes, schiet je de Krommestraat in; de Amersfoorters vinden dit de leukste winkelstraat van hun stad. Bepakt en bezakt met je aankopen is het goed toeven op het Lieve Vrouwekerkhof: een supergezellig horecarijk pleintje waar regelmatig een kleine markt wordt gehouden. De Onze Lieve Vrouwetoren (bijgenaamd de Lange Jan) die je daar ziet is de trots van Amersfoort, en het kadastraal middelpunt van Nederland. Via de Varkensmarkt loop je weer terug naar het station (dat wel een beetje buiten het centrum ligt).

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Shoptocht Amersfoort

Marij Verhoeven, 17-08-2018

In de tekst staat bij nr. 1: na huisnr. 21 LA (Zonnehof). Aan het einde voor de Bib RA. De bibliotheek is daar niet meer.

Bijzondere ervaring

Aad, 27-07-2016

Vandaag hebben we opnieuw mogen genieten van een shoptocht. Deze keer was dat Amersfoort. Bijzonder was dat we een 'gast' mee hadden. Zij kende het begrip Shoptocht niet, maar beleefde er veel plezier aan. Ze zei: 'Door deze wandeling maak je op een leuke manier kennis met de verschillende aspecten van Amersfoort, een heel bijzondere ervaring'.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info