Shoptocht Delft

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Shoptocht Delft
 • Bron:

  Reis je fit

 • Afstand:

  4 km

 • Startplaats:

  Delft

 • Startadres:

  station Delft
  Stationsplein 1
  2611 BV Delft

 • Coördinaten:

  52°0’23” N   4°21’23” E

Delft staat niet alleen bekend om de vele Oranje-gebeurtenissen van de afgelopen decennia maar ook om de prachtige historische binnenstad met de vele grachten, romantische bruggetjes daarover en de talrijke pittoreske straatjes en steegjes. En dan niet te vergeten het 'Delfts-Blauw'. Na wat grachtjes en bruggetjes maak je eerst even kennis met een wat modern winkelcentrum op het Bastiaanplein. Daarna trek je de historische binnenstad in en kuier je over de gezellige horecarijke pleinen Beestenmarkt en Markt. Onderweg kom je door de leukste winkelstraatjes met heel veel aparte zaakjes waar je naar hartenlust kunt shoppen en leuke aankopen kunt doen. Daarna wandel je langs de Oude Kerk, over de Oude Delft (één van de meest karakteristieke Delftse grachten), langs het 'Stads Koffyhuis' en door een smal steegje weer naar het station. Neem op de Markt wel ruim de tijd daar de bezienswaardigheden te bezichtigen, dat zijn de Nieuwe Kerk en het historische Stadhuis. Je kunt op die Markt uren zoet brengen op een van de talrijke supergezellige terrasjes.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Reacties op wandelingen

Buitengewoon voldaan kwamen we thuis

Aad, 29-02-2016

Gisteren hebben we de Shoptocht Delft gedaan en we hebben er weer echt van genoten. Buitengewoon voldaan kwamen we thuis. Het was, zoals in de inleiding geschreven, een fraaie wandeling langs schitterende gebouwen, mooie grote winkels, leuke kleine winkeltjes en veel gevarieerde horeca. Van de gebouwen maakte vooral het stadhuis op de Markt indruk op ons, maar ook de Nieuwe Kerk trok onze belangstelling. We zijn naar binnen gegaan en kregen daar informatie die we niet eerder gehoord hadden. Dat was met name het feit dat bij een bijzetting een gedeelte van de vloer voor het monument van Willem van Oranje wordt verwijderd, waardoor een trap vrijkomt, waarover de familie naar beneden kan lopen. Heel bijzonder. Zoals gebruikelijk was de routebeschrijving weer heel duidelijk.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info