Shoptocht Deventer

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Versiedatum: 16-05-2016

Grote OverstraatSpijkerboorsteegSpijkerboorsteegSpijkerboorsteegSpijkerboorsteeg-Grote OverstraatBrink, horecaBrink, horecaSpijkerboorsteegSpijkerboorsteegSpijkerboorsteegKleine OverstraatKleine OverstraatKleine OverstraatKleine OverstraatKleine OverstraatKleine OverstraatKleine OverstraatGrote KerkhofDeventer met IJsselWelle, IJsselkadeCaf Dikke van DaleHofstraat-Kleine PoortEngestraatVogeltuin, paviljoen De MandalaRijsterborgherpark
4 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Deventer

Details

Deventer is niet alleen bekend van de Deventer koek maar staat nog meer bekend als dé Boekenstad; eeuwenlang waren hier talrijke drukkers en uitgevers gevestigd. Jaarlijks zijn er meerdere activiteiten in relatie tot het boek met natuurlijk als hoogtepunt de jaarlijkse boekenmarkt, de grootste van Europa. In deze stad tref je een bovengemiddeld aanbod aan boekhandels en antiquariaten, met deze leuke shoptocht kom je er genoeg van tegen. Deventer is bovendien een supergezellige stad met leuke, horecarijke pleintjes en pleinen. En natuurlijk talrijke winkelstraatjes waar je uren kunt zoetbrengen. Waar je bijzondere aandacht naar uit mag gaan zijn de Kleine- en de Grote Overstraat met daartussen de Spijkerboorsteeg, wat zul je daar je ogen uitkijken! Dat doe je ook op de Brink met o.a. de Waag waarin het Historisch Museum Deventer is gevestigd, het Speelgoed- en blikmuseum, het woonhuis van Rutger Jan Schimmelpenninck, de voormalige poortwoning Penninckshoek en het huis De Drie Haringen. Kortom: Deventer moet je een keer gedaan hebben, toch nét weer even iets anders dan andere steden. Oh ja, halverwege kom je langs de Lebuïnuskerk, de toren daarvan is vaak geopend en de beklimming daarvan is dubbel en dwars de moeite waard: je geniet boven van een spectaculair uitzicht over de stad en de IJssel met haar prachtige, uitgestrekte uiterwaarden en bruggen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info