Shoptocht Nijmegen

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Versiedatum: 12-04-2016

MolenstraatWaalkadeKronenburgpark, kruittorenLange HezelstraatMolenstraatMarikenstraatGrote MarktPassage Molenpoortvan Welderenstraat, Museumwinkel
5 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Nijmegen

Details

Door o.a. de Zevenheuvelenloop, de Stevensloop, de Marikenloop en vooral de Vierdaagse is Nijmegen een wel heel bekende loopstad geworden. Minder bekend is dat deze prachtige stad ook een gezellige winkelstad is, dus wordt het tijd om dat met deze leuke shoptocht eens te gaan ervaren. Zowel op de heen- als de terugweg wandel je door het Kronenburgerpark, bekend geworden door een lied van Frank Boeijen. Daarna kom je al snel door de leukste winkelstraat van Nijmegen, tevens oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat. Je treft hierin heel wat bijzondere zaakjes waar je naar hartenlust de leukste spulletjes soldaat kunt maken. Aan hele gezellige kroegjes ontbreekt het hier ook niet. Maar er is meer te zien en te beleven. Je kuiert een stukje over de Waalkade, maakt een rondje om de Stevenskerk en ploft daarna voor een pauze neer op een van de talrijke, supergezellige terrasjes aan de Grote Markt. Daarna moet het er toch maar van komen: de Nijmeegse koopgoot, de Marikenstraat. Ben je daar niet zo'n liefhebster van, dan kijk je in de winkelstraten die daarna aan bod komen je shopogen uit. Na winkelcentrum Molenpoort wandel je over de van Welderenstraat (met een tropische verrassing, een heuse Afrikaanse museumwinkel) naar en door de Molenstraat, ook daarin tref je talrijke terrasjes. Je laatste leuke winkels zie je in de Houtstraat en na het park stap je weer vlot in de trein.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info