Stoetwegenpad

Ontdek het buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik

Stoetwegenpad
 • Bron:

  Klompenpaden

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Driebergen

 • Startadres:

  pannenkoekenhuis lunchrestaurant Princenhof
  Hoofdstraat 1
  3971 KA Driebergen-Rijsenburg

 • Coördinaten:

  52°4’0” N   5°15’35” E

Ontdek het mooie buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Wandelen door een oud agrarisch gebied, prachtig aangelegde parkbossen, over historische landgoederen en het jaagpad van de Kromme Rijn. Geniet van de Stichtse Lustwarande, een lint van landgoederen en buitenplaatsen, met grote diversiteit aan cultuur en natuur.
Opstappunt: Wapen van Bunnik, Dorpstraat 9, Bunnik Top Slot Zeist, parkeerplaats Zinzendorflaan, Zeist
Openbaar vervoer: Station Driebergen-Zeist.
Markering: rode markeringen in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.

Reacties op wandelingen

Mooi klompenpad.

Heleen en Jos, 24-11-2019

Op deze mooie zonnige herfstdag liepen wij dit klompenpad bij ons in de buurt. Wij vonden het een heel mooi pad en kwamen langs plekken die wij nog niet eerder gelopen hebben. Parken, statige lanen en een flink stuk langs de Kromme Rijn. Aan het einde via de voetgangersbrug in het station weer bij het startpunt uitgekomen, waar wij een overheerlijke pannenkoek hebben gegeten. De route was met kaartje en app moeiteloos te volgen. Wel hebben wij tekstjes gemist die normaliter als pop-ups in de app verschijnen. We hadden graag wat wetenswaardigheden gekregen over de (geschiedenis van de) omgeving. Op het kaartje staan wel nummers. Toch genoten!

Soms verrassend.

Arlette Boog, 24-10-2016

Op een prachtige zondagochtend dit Klompenpad gelopen. Een afwisselende wandeling met hier en daar verrassende elementen. Plus: Ook per trein te bereiken. Auto parkeren bij Princenhof of bij het station. Start en eind bij een horecagelegenheid. Min: de directe aanwezigheid van de snelweg met het geluid van razende auto's en het zicht op de geluidswal is uiterst storend bij een Klompenpad. Tip; loop deze wandeling op een weekdag en niet in het weekend. Op een zonnige zondag zijn de paden heel druk. Ik loop dit pad niet een 2de keer maar zoek meer de rust en de ruimte de volgende keer.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info