Trage Tocht Almere Hout

De Kemphaan, Gooimeerbeek, Cirkelbos

Trage Tocht Almere Hout
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Almere

 • Startadres:

  TOP Stadslandgoed De Kemphaan
  Kemphaanlaan 4
  1358 AG Almere

 • Coördinaten:

  52°20’19” N   5°16’16” E

We wandelen door de jonge Almeerderhout en laten ons verrassen door het weelderige bos, de talloze vogels en vlinders en zien onderweg zelfs een kabbelend beekje. De stadsbossen van Almere geven hun geheimen pas prijs als je er middenin loopt, zo schrijft de boswachter op de website van Staatsbosbeheer. Dan hoor je pas de wind tussen de populieren ruisen. Spechten, koekoeken, wielewalen en vele andere bosvogels laten zich gelden. Bij De Kemphaan is vaak behoorlijk wat volk op de been, maar al snel wordt het rustiger. Gaandeweg krijgt de wandeling je steeds meer in zijn greep. Door de rijke kleigrond groeien de bomen in de Almeerderhout veel sneller dan bijvoorbeeld op de Veluwe. Ook beuken en elzen groeien hier uit tot echte woudreuzen. We wandelen door halfopen bos en over bosweiden, waar je tegen de schemering reeën kunt ontwaren. Het Cirkelbos is aangeplant in ronde patronen. Meest opvallend is hier de zacht stromende Gooimeerbeek. Het stroompje ontspringt in het kwelwater onderaan de dijk en kronkelt door het bos naar de monding in de Waterlandse Tocht. Na al het bos is het heerlijk om in Overgooi een eind over een zandpad langs een akker te wandelen. Aan het eind van de tocht lopen we langs de chimpanseeverblijven van de Stichting AAP. Pas daarna komen we weer terug op het veelal drukke stadslandgoed De Kemphaan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Route aangepast

Rutger Burgers, 15-05-2021

Naar aanleiding van de reactie van Tilly hebben we in verband met een door bereklauw overgroeid pad de route aangepast.

Re: Tilly van der Muil

Rutger Burgers, 13-05-2021

Tilly, zou je aan kunnen geven welk graspad je bedoelt? Is dat in het begin van blokje 2? Als je wilt graag reageren naar info@tragetochten.nl. Dank alvast voor je reactie.

Heel veel bereklauwen en brandnetels!

Tilly van der Muil, 13-05-2021

Vandaag deze route gelopen. Het graspad langs de brede sloot niet lopen. Ontzettend veel bereklauwen en brandnetels op dit pad. (pad is niet onderhouden), maar bovenal het hek aan het eind van het pad zit op slot en daarachter vol met bereklauwen. Eigen pad moeten banen door het bos om ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Kip & Ei Dubbel-Op

Kemphaanpad 8

1358 AC Almere

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info