Trage Tocht Almere Hout

De Kemphaan, Gooimeerbeek, Cirkelbos

Trage Tocht Almere Hout
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Almere

 • Startadres:

  stadslandgoed de Kemphaan
  Kemphaanpad 4
  1358 AC Almere

 • Coördinaten:

  52°20’31” N   5°16’2” E

We wandelen door de jonge Almeerderhout en laten ons verrassen door het weelderige bos, de talloze vogels en vlinders en zien onderweg zelfs een kabbelend beekje. De stadsbossen van Almere geven hun geheimen pas prijs als je er middenin loopt, zo schrijft de boswachter op de website van Staatsbosbeheer. Dan hoor je pas de wind tussen de populieren ruisen. Spechten, koekoeken, wielewalen en vele andere bosvogels laten zich gelden. Bij De Kemphaan is vaak behoorlijk wat volk op de been, maar al snel wordt het rustiger. Gaandeweg krijgt de wandeling je steeds meer in zijn greep. Door de rijke kleigrond groeien de bomen in de Almeerderhout veel sneller dan bijvoorbeeld op de Veluwe. Ook beuken en elzen groeien hier uit tot echte woudreuzen. We wandelen door halfopen bos en over bosweiden, waar je tegen de schemering reeën kunt ontwaren. Het Cirkelbos is aangeplant in ronde patronen. Meest opvallend is hier de zacht stromende Gooimeerbeek. Het stroompje ontspringt in het kwelwater onderaan de dijk en kronkelt door het bos naar de monding in de Waterlandse Tocht. Na al het bos is het heerlijk om in Overgooi een eind over een zandpad langs een akker te wandelen. Aan het eind van de tocht lopen we langs de chimpanseeverblijven van de Stichting AAP. Pas daarna komen we weer terug op het veelal drukke stadslandgoed De Kemphaan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

TT Almere Hout

Trudi Versleijen, 03-09-2020

Gisteren deze mooie en afwisselende route gelopen. Groenlingweg maar gevolgd want aan einde graspad was er geen doorkomen aan! Prima routebeschrijving zodat je heerlijk door kunt stappen en op de vele bankjes die je tegenkomt kunt genieten vh vogelgezang.

TT Almere Hout

Rutger Burgers, 01-06-2020

Leuk dat jullie er plezier aan hebben beleefd. Hopelijk heeft de berenklauw het jullie niet te lastig gemaakt. In de beschrijving staat hoe je deze kunt ontwijken. Was het pad langs de heuvel in het Cirkelbos al weer opengesteld? De boswachter meldde mij dat men dit na Pinksteren zou doen.

Afwisselende wandeling bij Almere

Erik Kuijt, 01-06-2020

Leuke wandeling. Zeer vogelrijk, ijsvogel gezien. Beschrijving vergeten (Met gps Coordinaten met Maps 3D op telefoon gaat ook ) dus inderdaad gezien dat de berenklauw voor Waterlandse de doorgang belemmert. Overigens, op meer plaatsen is die plant aanwezig. En het restaurant bij het eindpunt was net weer open, dus we konden ons goed belonen !

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Kip & Ei Dubbel-Op

Kemphaanpad 8

1358 AC Almere

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info