Trage Tocht Amsterdam Sloten (stadse tocht)

Tijdelijk gesloten

Vrije Geer, Sloterplas, Siegerpark en Nieuwe Meer

Versiedatum: 20-03-2024

13 KM
Start:

tramhalte Oudenaardeplantsoen, Amsterdam

Details

Tijdelijk gesloten

In verband met het ombouwen van de Oude Haagsebrug over de Ringvaat van de Haarlemmermeer is de weg onder de brug door (Ringvaartdijk) voorlopig afgesloten. De alternatieven zijn niet aantrekkelijk genoeg. We sluiten de route daarom voorlopig van internet af. De werkzaamheden duren in ieder geval tot september 2024.

Deze stadse tocht in Amsterdam Nieuw West ontleent zijn charme aan de pareltjes op de route, dichtbij het oude dorp Sloten. Kleine, authentieke natuurgebiedjes als De Vrije Geer roepen herinneringen op aan boerenpolders van weleer. Via het Jan van Zutphenplantsoen en het langgerekte Stadspark Osdorp wandelen we richting De Meervaart aan de Sloterplas. Op de brede lanen van het Sloterpark ervaar je de culturele rijkdom van Nieuw West. Onder het viaduct van de Lelylaan wandel je natuurtuin De Wiedijk in. Het is een paradijsje tussen drukke wegen en hoge flats, waar vlinders dartelen boven het riet en kikkers kwaken in een vijver tussen lommerrijk vogelbos. Dan volgen we een eind de plantsoenen aan het Christoffel Plantijnpad. Het volgende hoogstandje aan de route is het Siegerpark. Het is aangelegd op initiatief van dr. Wilhelm Sieger, directeur van de Amsterdamse Chininefabriek. Hij liet in 1936 een bij-vriendelijke tuin aanleggen in Engelse landschapsstijl, met veel exotische bomen. In het park zie je ook een aantal markante beeldhouwwerken, uitgeleend door het Stedelijk Museum. Aan de oever van het Nieuwe Meer kun je weer even van je af kijken. Voordat we het lieflijke dorp Sloten bereiken wandelen we over de Ringvaartdijk. Eens een rafelrandje met woonboten, nu opgedirkt met iets teveel schuttingen. Het dorp Sloten is zo'n twee eeuwen ouder dan Amsterdam. Het dorpshart ademt geschiedenis.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Reactie: wegversperring

Rutger Burgers, 17-03-2024

Dank je wel Yolanda. Ik begrijp uit je woorden dat de doorgang op de Ringvaartdijk ter hoogte van de Oude Haagseweg een serieuze obstructie is. Ik...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info