Trage Tocht Arnhem Waterrijk (stadse tocht)

Park Lingezegen: De Park en Waterrijk

Trage Tocht Arnhem Waterrijk (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Elst

 • Startadres:

  DROOM! de Landerij
  De Park 12
  6661 NW Elst

 • Coördinaten:

  51°56’17” N   5°50’28” E

We maken een prachtige wandeling in het noordelijke deel van park Lingezegen tussen de randen van Arnhem Schuytgraaf en Elst. De afgelopen jaren is hier een geweldig mooi nieuw natuur- en recreatiegebied ontstaan met de namen De Park en Waterrijk. Nu sinds kort een nieuwe spoorbrug voor fietsers en wandelaars over het spoor tussen Arnhem en Nijmegen is geopend, kunnen we deze twee delen van Park Lingezegen moeiteloos met elkaar verbinden tot een langere wandeling. Toen we in 2016 het wandelnetwerk Park Lingezegen te voet gemaakt hadden, waren de gebieden Waterrijk West en Waterrijk Oost nog volop in ontwikkeling. Nu kunnen we volop genieten van de vele wandelpaden en de nieuwe natte natuur. Vogelliefhebbers kunnen hier helemaal hun hart ophalen. De uitgestrekte rietvelden en plassen zorgen voor bijzonder sierlijke soorten als lepelaars, grutto's, kluten en zelfs het geluid van een toeterende roerdomp valt op korte afstand van de snelweg te horen. De Rijkerswoerdse Plassen en de Linge geflankeerd door hoge populieren staan garant voor nog meer nattigheid. Op het eerste en laatste deel wandelen we door de Park in een redelijk open landschap over halfverharde paden, door gras en langs sloten. Met als toetje de monumentale Notenlaan.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Nieuwe natuur

Marja Vissers, 24-08-2020

Waterrijk en De Park in landschapspark Lingezegen: wij vonden het een mooie en heel interessante wandeling. We gaan nog een keer terug om alles nog beter te kunnen bekijken. En om nogmaals te eten bij De Klomp want dat beviel heel goed. Overigens parkeerden wij op de parkeerplaats aan de Weteringsewal; we liepen vervolgens tegen de klok in in ca. 2 uur naar restaurant De Klomp en deden er na de lunch nog een uurtje over om terug te lopen naar onze auto. Wat je tijdens deze wandeling ziet is 'nieuwe natuur'. Alles is nieuw aangelegd en je zou het zelfs nepnatuur kunnen noemen. Wij spraken iemand die hier woont en die gebruikte dat woord dus wel. Hij was so wie so kritisch: over dat er boeren weg moesten voor dit park en over het onderhoud waar geen geld voor zou zijn. Wij zagen vooralsnog een pracht van een park met veel water en vogels. En bomenlanen. De Notenlaan wordt genoemd in de beschrijving; de 1ste Weteringsewal is ook heel mooi. Er is ook heel veel riet. Het wordt in blokken gehouden met gaas en er zijn vreemde draden boven gespannen. We hoorden van de kritische man dat die draden dienen om de ganzen te weren want die eten anders het jonge riet op. En nu nog een oplossing vinden tegen die vogels die poepen op het houten pad dat door het water gaat. Want het is nu nog grappig, maar als er nog meer poep komt dan glijd je zo in het water!

TT Waterrrijk

Josephine, 01-06-2020

Aangezien de regelgeving rondom de coronavirus enigszins is versoepeld, is het toch behoorlijk druk op én langs de Rijkerswoerdseplassen en de Linge. Jammer dat er veel rechte paden zijn bij het open landschap in het bijzonder Huissense Zeeg, de Broekakkers en de Park . Je moet er van houden.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Landerij De Park

De Park 12

6661 NW Elst

Restaurant De Klomp

Rijksweg Noord 129

6661 KE Elst

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info