Trage Tocht Beek

Duivelsberg, Nederrijk en 't Grüske

Trage Tocht Beek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Beek-Ubbergen

 • Startadres:

  bushalte Van Randwijckweg, Beek
  Van Randwijckweg
  Beek

 • Coördinaten:

  51°49’40” N   5°55’37” E

We maken een prachtige tocht in het Rijk van Nijmegen vanuit Beek over hoge heuvels en door diepe dalen. Op het eerste stuk van de route komen we langs het dal 'Palland', een fraai heggenlandschap. Even verder passeren we het informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap. We lopen langs het Filosofendal en klimmen de Duivelsberg op naar het vermaarde pannenkoekenrestaurant. Onderweg hebben we mooi uitzicht over de Ooijpolder. De Duivelsberg ligt op 76 meter hoogte. In het loofbos zien we opvallend veel kastanjebomen. De wandeling vervolgt door het sterk glooiende landschap Nederrijk vlak langs de grens met een mooie afwisseling van bossen en open velden. Na het oversteken van de Zevenheuvelenweg wandelen we door het Groesbeekse bos, hier ook wel 't Grüske of de But genoemd. Oude beukenlanen en rododendrons herinneren aan de tijd van oude landgoederen. Langs de rand van Berg en Dal komen we in de Heerlijkheid Beek. Op het laatste stuk van deze wandeling lopen we hoog over een steile heuvelrand langs een diepgelegen bos en een bronbeekje terug naar Beek.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Beek

Rob Wolfs, 13-05-2019

Deze wandeling is in het veld gecontroleerd. Beschrijving en kaarten zijn weer actueel.

Bofkonten zijn we..

Arnold Schweren, 15-10-2018

Wat een prachtig gebied! Mooie afwisselende wandeling op maandag 15 okt, met 26(!) graden. In T-shirtje op het terras koffie gedronken en een topwandeling. Wel beetje hoogte op en neer, maar goed te doen. Wat zijn we bofkonten met deze trage tochten. Groetjes, Arnold, Hilde en de hond :-)

Reactie op Yolanda

Rob Wolfs, 12-06-2018

Bedankt voor je reactie Yolanda. Ik begrijp niet wat je bedoelt met de gpx-track die naar het einde springt. Wil je misschien per mail naar info@wolfswandelplan.nl een toelichting geven?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenboerderij De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info