Trage Tocht Beek

Duivelsberg, Nederrijk en 't Grüske

Trage Tocht Beek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Beek-Ubbergen

 • Startadres:

  bushalte Van Randwijckweg, Beek
  Van Randwijckweg
  Beek

 • Coördinaten:

  51°49’40” N   5°55’37” E

We maken een prachtige tocht in het Rijk van Nijmegen vanuit Beek over hoge heuvels en door diepe dalen. Op het eerste stuk van de route komen we langs het dal 'Palland', een fraai heggenlandschap. Even verder passeren we het informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap. We lopen langs het Filosofendal en klimmen de Duivelsberg op naar het vermaarde pannenkoekenrestaurant. Onderweg hebben we mooi uitzicht over de Ooijpolder. De Duivelsberg ligt op 76 meter hoogte. In het loofbos zien we opvallend veel kastanjebomen. De wandeling vervolgt door het sterk glooiende landschap Nederrijk vlak langs de grens met een mooie afwisseling van bossen en open velden. Na het oversteken van de Zevenheuvelenweg wandelen we door het Groesbeekse bos, hier ook wel 't Grüske of de But genoemd. Oude beukenlanen en rododendrons herinneren aan de tijd van oude landgoederen. Langs de rand van Berg en Dal komen we in de Heerlijkheid Beek. Op het laatste stuk van deze wandeling lopen we hoog over een steile heuvelrand langs een diepgelegen bos en een bronbeekje terug naar Beek.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

TT Beek

Leo van der Meer, 25-10-2020

Op 4 oktober 2020 deze tocht gewandeld. Alhoewel wij redelijk bekend zijn in deze omgeving blijft de natuur schitterend en afwisselend. Een prachtige tocht en goed omschreven. Zelfs de omschreven stammen op het pad genoemd bij punt 5 lagen er nog. Wij wandelden deze route op zondag en ondanks het regenachtige weer was het vrij druk in het bos. Ook waren er veel mountainbikers die ons pad kruisten. Op werkdagen zal deze route een stuk rustiger zijn. De Duivelsberg blijft een aanrader met zijn uitmuntende pannenkoeken.

Reactie op M.E. Witte-Rang

Rob Wolfs, 03-09-2020

Bedankt voor je reactie en goed om te horen dat je van de wandeling hebt genoten. Tekst en kaarten zijn aangepast.

Opmerkingen over route

M.E.Witte-Rang, 02-09-2020

Hoi Rob, Wat een schitterende tocht! Wederom: heel erg bedankt. We gaan snel de andere tochten uit het boekje 'Wandelen in het Rijk va Nijmegen doen. Twee opmerkingen: de verwijzing naar de bus klopt niet. Het moet zijn: bus 80 vanaf Nijmegen en dan de halte Ravenberg (dat is bij het gemeentehuis, aan de route, nl. op het eind). De andere (peanuts): onder nr.4, blz.19 gaat het twee keer over graslanden, waar helaas, helaas, nu mais groeit. Je ziet niets meer, terwijl juist de uitzichten over de velden zo prachtig zijn. Geef mij maar een korenveld.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Horeca

Pannenkoekenboerderij De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info