Trage Tocht Beek

Duivelsberg, Nederrijk en 't Grüske

Trage Tocht Beek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Beek-Ubbergen

 • Startadres:

  bushalte Van Randwijckweg, Beek
  Van Randwijckweg
  Beek

 • Coördinaten:

  51°49’40” N   5°55’37” E

We maken een prachtige tocht in het Rijk van Nijmegen vanuit Beek over hoge heuvels en door diepe dalen. Op het eerste stuk van de route komen we langs het dal 'Palland', een fraai heggenlandschap. Even verder passeren we het informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap. We lopen langs het Filosofendal en klimmen de Duivelsberg op naar het vermaarde pannenkoekenrestaurant. Onderweg hebben we mooi uitzicht over de Ooijpolder. De Duivelsberg ligt op 76 meter hoogte. In het loofbos zien we opvallend veel kastanjebomen. De wandeling vervolgt door het sterk glooiende landschap Nederrijk vlak langs de grens met een mooie afwisseling van bossen en open velden. Na het oversteken van de Zevenheuvelenweg wandelen we door het Groesbeekse bos, hier ook wel 't Grüske of de But genoemd. Oude beukenlanen en rododendrons herinneren aan de tijd van oude landgoederen. Langs de rand van Berg en Dal komen we in de Heerlijkheid Beek. Op het laatste stuk van deze wandeling lopen we hoog over een steile heuvelrand langs een diepgelegen bos en een bronbeekje terug naar Beek.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pittig maar mooi!

Wilco Meinen, 27-07-2020

Prachtige wandeling ondanks een miezerregentje met veel klimmen en dalen maar meer dan de moeite waard! Sluit me aan bij de vorige reactie dat bij punt 6 het pad dichtgegooid is en alternatief is idd rechtdoor en je komt weer op het juiste pad terecht! Verder was de omschrijving duidelijk en we komen zeker nog eens terug naar deze mooie omgeving!

Mooie tocht

Harry Rullmann, 16-04-2020

Gisteren met wandelmaat Ad (met minimaal 1,5 mtr afstand) genoten van de Trage Tocht Beek. We komen uit Nijmegen en kennen de omgeving goed, ook de N70 route al vaker gewandeld. Toch stukken gezien waar we nog nooit waren, of het ons in ieder geval niet herinnerden. Gisteren vertrokken we op de Kopsehof, zodat de tocht ongeveer 5 km langer werd. Vooral het eerste stuk, tot we na de Duivelsberg de grote weg oversteken, is bijzonder pittig met veel klimmen en dalen. Én met prachtige uitzichten, zeker nu alles frisgroen is en de veldbloemen beginnen te bloeien. Maar ook het deel in het Groesbeekse bos is prachtig, niet alleen bos, maar ook veel weiden met weids uitzicht. Kort voor punt 6 zit er een kleine hapering: 4 regels voor het eind van punt 5 staat '....meest rechtse pad aan, een smal paadje tussen hoge aarden wanden ?'. Dit pad was dichtgegooid met stukken boomstam en takken. Gewoon het paadje rechtdoor volgen en het eerste paadje naar rechts brengt je weer op de route. Brood en koffie mee nu de horeca dicht is, volop genoten in de natuur. Ook een perfecte trainingstocht met grote rugzak voor je aanstaande pelgrimstocht. Rob, bedankt!

Reactie op Arlette

Rob Wolfs, 07-11-2019

Dankjewel voor je mooie reactie, Arlette!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannenkoekenboerderij De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info