Trage Tocht Beekbergen

Liederbos en Schenkenshul

Trage Tocht Beekbergen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Beekbergen

 • Startadres:

  bushalte Kerkweg, Beekbergen
  Dorpstraat
  Beekbergen

 • Coördinaten:

  52°9’33” N   5°57’49” E

We maken een heerlijke boswandeling aan de zuidkant van Beekbergen. Het begin van de route over de Beekbergse Eng is prachtig. We lopen over een veldweg met uitzicht over het glooiende Veluwse landschap. Het eerste deel van de wandeling gaat door het bosgebied Bruggelen dat bestaat uit stuifheuvels met 'eikenstrubben'. Dit zijn bossen met grillige, knoestige en gedrongen eikenstammen. Verderop komen we in het uitgestrekte Lierderbos. We wandelen over smalle en brede bospaden op en neer in een flink heuvelachtig gemengd bos van dennenbomen en loofbomen. Halverwege de tocht komen we bij het Schenkenshul, een open vergrast heideveld waar we mooi uitzicht hebben over de bosrijke omgeving. De wandeling vervolgt door de bossen van Varenna en langs de Lierderhoeve. Op de terugweg in Beekbergen lopen we over een opengestelde begraafplaats, een bijzondere plek.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT beekbergen

Heidy, 11-09-2020

Mooie tocht gewandeld. De heide was nog mooi. Alleen bij punt 4, 'het pad met de 2 bochten' heb ik gemist. Doorgelopen naar de camping en daar de route weer hervat.

TT Beekbergen

Rob Wolfs, 27-04-2020

Vandaag deze route gecontroleerd. De tekst is geactualiseerd.

Wijziging trage tocht Beekbergen

Adca Cramer, 06-11-2019

Bij knooppunt 64 ga je rechtsaf Dit is nu knooppunt 57 Zijpaden negeren en doorlopen tot een 3 sprong bij knooppunt 63 even rechtdoor en vlak daarna 1e pad naar links bij knooppunt 66 Is nu gewoon bij knooppunt 67 linksaf

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Liederhoeve

Spoekweg 49

7361 TM Beekbergen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info