Trage Tocht Bennekom

Oostereng, Renkums beekdal en Wageningse Eng

Trage Tocht Bennekom
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Bennekom

 • Startadres:

  Oude Kerkplein, Bennekom
  Oude Kerkplein
  Bennekom

 • Coördinaten:

  51°59’53” N   5°40’38” E

Op deze wandeling lopen we door het Bennekomse bos, langs de randen van het Renkums beekdal en over de Wageningse Eng. Het grootste deel van de route gaat door licht heuvelachtig bos op de rand van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Het is hier heerlijk rustig wandelen. Halverwege de route komen we bij het Renkums beekdal. Het is een oud erosiedal, ontstaan in de voorlaatste ijstijd. In het beekdal wisselen graslanden, bosjes en moerassen elkaar af. Na 1983 is het beekdal puur natuurgebied geworden en sindsdien is de typische beekdalflora weer teruggekeerd. De smalle paadjes die langs en dwars over het beekdal voeren zorgen voor prachtige plaatjes. Daarna is het bij Nol in 't Bosch goed uitrusten. We wandelen weer een stuk door het bos tot aan de rand van Wageningen. De onverharde paden over de Wageningse Eng met de afwisseling van alternatieve moestuintjes en traditioneel bouwland zijn bijzonder.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Bennekom

Willem Wandelaar, 01-11-2019

Een prachtige herfstwandeling door het Bennekomse Bos, Renkums Beekdal, landgoed Quadenoord, de Wageningse Eng. Een mooie verscheidenheid aan landschappen en geschiedenis. Op mijn weblog heb ik een verslag staan van deze wandeling :https://willemswonderlijkewandelingen.com/2019/11/01/trage-tocht-bennekom/

Mooie boswandeling

Yolanda, 08-07-2018

Zaterdag, een zeer warme, zonovergoten dag, deze mooie tocht gelopen. We genoten van de schaduw van de bomen. Hij is niet zwaar. Leuk dat je langs een beeldentuin komt.

Downloaden routebeschrijving lukt niet

Anja Vendrig, 23-02-2017

Ik kan van deze tocht alleen het kaartje printen, niet de routebeschrijving. Hoe kan dat/ Voorheen was dat nooit een probleem.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-café-restaurant Nol in 't Bosch

Hartenseweg 60

6704 PA Wageningen

Natuurinformatiecentrum De Beken

Nieuwe Keijenbergseweg 174

6871 VZ Renkum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info