Trage Tocht Bergharen

Kapelberg, 't Elzend en Nieuwe Wetering

Trage Tocht Bergharen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hernen

 • Startadres:

  kasteel Hernen
  Dorpsstraat 40
  6616 AH Hernen

 • Coördinaten:

  51°50’4” N   5°40’34” E

We maken een afwisselende wandeling in het Rijk van Nijmegen, nu in de platte polder rond Hernen en Bergharen. We hebben vier paaltjeswandelingen van het Geldersch Landschap aan elkaar geregen tot een mooie ketting. We vertrekken vanaf het fraaie middeleeuwse kasteel Hernen. Het eerste stuk gaat over asfalt naar en langs de rand van Bergharen. Dan wandelen we naar de Kapelberg en molen De Verrekijker. Een klein ommetje door het nieuwe natuurgebied de Munnikhof, een weidegebied met water en bomen. We vervolgen onze tocht door eikenbosjes op licht glooiende rivierduinen van de berg van Bergharen en door natuurgebied ’t Elzend. Het tweede deel van de wandeling gaat door een meer open agrarisch gebied langs sloten en weteringen, afwisselend over rustige asfaltweggetjes en graspaden. Deze graspaden kunnen na een regenachtige periode flink drassig en modderig zijn. Hoge wandelschoenen zijn dan een must. Op het laatste deel van de route lopen we over een mooi beukenlaantje door het Hernense bos terug naar het kasteel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Wilma

Rob Wolfs, 08-11-2018

Beste Wilma, bedankt voor je bericht. Vanaf nu is de route niet meer toegestaan met honden.

Honden niet toegestaan.

Wilma van Ekelenburg, 07-11-2018

Vandaag deze route gelopen met 2 honden. Halverwege in natuurgebied 't Elzend werden wij door een opzichter aangesproken dat het gebied verboden is voor honden i.v.m. dassen en andere dieren. Ook aangelijnd mogen er geen honden komen. Wij zijn dus zo snel mogelijk naar de openbare weg gegaan en daar konden we al snel weer de route vervolgen.

Afwisselend!

Irene, 16-09-2018

Mooie afwisselende tocht op de grens van bos en boerenland. Ook wel veel boerenpaadjes met af en toe wat hoog gras. Wij hadden geluk want het gras was niet te lang en niet al te nat. Gelopen met GPS dus de routebeschrijving niet gecontroleerd.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Tolbrug

Stompendijk 9

6617 KH Bergharen

Snackpoint Hill's Bergharen

Stompendijk 9

6617KH Bergharen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info