Trage Tocht Dalfsen Vechtdal

Tijdelijk geslotenIn verband met de sluiting van een overweg en een nieuw gegraven nevengeul bij de Vecht sluit ik de route van internet af tot ie weer gerepareerd is.

Rechteren, Hessum en Oude Oever

Trage Tocht Dalfsen Vechtdal
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Dalfsen

 • Startadres:

  station Dalfsen
  Stationsweg 4
  7722 HA Dalfsen

 • Coördinaten:

  52°29’54” N   6°15’36” E

We maken een mooie wandeling rondom het brede Vechtdal tussen Dalfsen en Vilsteren. Vanaf het station lopen we al snel door de uiterwaarden met uitzicht op het indrukwekkende kasteel Rechteren. De route vervolgt langs de rand van bos en boerenland over landgoed Rechteren. We komen over de Millinger es en wandelen over de Houtmars. Op het fietspad genieten we van het uitzicht op het kasteel. Via een bosgebied op de oude rivierduinen komen we bij Hessum weer in het meer open Vechtdal. Hier liggen ook de landgoederen van Vilsteren. Tijdens de oversteek bij de stuw van Vilsteren zien we de Vecht pas echt in volle glorie. Bij mooi weer is een pauze en het uitzicht op het terras bij MooiRivier niet te versmaden. We lopen aan de noordkant van de Vecht terug. Hier bepalen de uitgestrekte uiterwaarden die nog merendeels als weiland of akker in gebruik zijn met hun open karakter het landschapsbeeld. Tot slot komen we door het centrum van Dalfsen, waar ook weer veel horeca te vinden is.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

In de berm

Henk en Janny Achterkamp-Renkema, 14-06-2017

Gisteren hebben we deze route gelopen en inderdaad veel asfalt- of klinkerweggetjes. Maar bijna overal konden we heel goed in de berm lopen! ZO'N MOOITE ROUTE, ZEKER EEN KEER GAAN LOPEN!!! Routebeschrijving klopte nog helemaal.

TT Dalfsen Vechtdal

Rob Wolfs, 24-08-2016

Op het eerste deel van de route was een eikenlaan over landgoed Rechteren afgesloten. De wandeling is aangepast. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Inderdaad

Yvonne, 22-10-2014

Ja, landschappelijk gezien is het tweede deel van de wandeling zeker ook de moeite waard. Ooit verbetert de wandelsituatie aan de noordoever waarschijnlijk, omdat ze de Vecht aan het ontkanaliseren zijn, waardoor de rivier op den duur weer een natuurlijke loop krijgt. Staatsbosbeheer heeft aan die kant ook al wat grond voor natuurontwikkeling aangekocht, zag ik. Misschien komen er dan nieuwe, meer onverharde wandelpaden aan de noordkant....

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Stuwe

Maneweg 16

7722 VM Dalfsen

Grand café Het Oude Station

Stationsweg 4

7722 HA Dalfsen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info