Trage Tocht De Mortelen

Brabants coulisselandschap

Trage Tocht De Mortelen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Oirschot

 • Startadres:

  café Vingerhoeds
  Oude Grintweg 90
  5688 MB Oirschot

 • Coördinaten:

  51°32’7” N   5°18’49” E

We wandelen door bosjes en over bomenlanen, langs houtwallen, dwars door moderne verruigde weilanden, langs akkers, sloten en beekjes. We zien onderweg het mooie witte kasteel Heerenbeek, dat begin 20e eeuw in handen was van de adellijke familie Coehoorn en we komen langs een enkele fraaie langgevelboerderij. Deze wandeling door natuurgebied De Mortelen is bijzonder door de rust en de stilte, het afwisselende coulisselandschap en de prachtige voetpaadjes. Het gebied is ouderwets kleinschalig. De naam 'mortelen' duidt op weke, zachte grond. De Mortelen maakt deel uit van het Nationale Landschap Groene Woud.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT De Mortelen

Rob Wolfs, 20-04-2020

Deze wandeling is op basis van een reactie van wandelaars aangepast. Tekst en kaarten zijn nu weer actueel.

Reactie op Wendy

Rob Wolfs, 07-10-2018

Bedankt voor je reactie. Aan het eind van blok 1 in de beschrijving is geen sprake van een pad door een weiland. Dat kom je tegen in blok 4 van de beschrijving. Wil je het even toelichten via info@wolfswandelplan.nl?

De Mortelen

Wendy, 05-10-2018

Hele mooie wandeling! Rustig gebied en prachtige paadjes. Echt een aanrader. Op een punt klopt de beschrijving niet meer: Laatste stukje van onderdeel 1: Het paadje met bochten blijven volgen, dan kom je een draaihekje tegen op de hoek een weiland, het pad langs het weiland is daarna totaal overwoekerd: dus je moet door het draaihekje en schuin naar rechts het weiland over dan kom je weer op de route.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Vingerhoeds

Oude Grintweg 90

5688 MB Oirschot

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info