Trage Tocht Deventer De Worp (stadse tochten)

Rijsterborgherpark, Stadsland, Ossenwaard en De Worp

Trage Tocht Deventer De Worp (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  7 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  station Deventer
  Stationsplein 5
  7411 HB Deventer

 • Coördinaten:

  52°15’24” N   6°9’39” E

Een korte stadse tocht in en om Deventer die zich goed met de Trage Tocht Deventer Nieuw Rande laat combineren tot een langere wandeling. Vanaf het station lopen we direct het Rijsterborgerpark in, dat naar een ontwerp van de bekende tuinarchitect Springer werd aangelegd op een deel van de voormalige vestingwerken. Over slingerpaden langs vijvers gaat het op en neer. Bij de IJssel klimmen we omhoog naar de spoorbrug. Op het wandelpad naast het spoor hebben we een fantastisch uitzicht over de IJssel en de Ossenwaard. Buiten het broedseizoen kunnen we een heen-en-weertje maken door de uiterwaard. Aan de overkant van de brug komen we in het Stadsland en we wanen ons hier op de zandpaden tussen de heggetjes, slechts vijf minuten verwijderd van het stadsgewoel, midden in het Sallandse landschap. De route vervolgt langs de rand van de Ossenwaard en ook hier bestaat de mogelijkheid om over een laarzenpad door het gebied te struinen: voor de liefhebber. De route vervolgt over slingerpaden door het Plantsoen De Worp naar het fiets- en voetveer over de IJssel. De Worp is de oudste openbare wandelplaats van Nederland. Al in de middeleeuwen zochten de bewoners van Deventer hier rust en ontspanning. Sinds de verbetering van 2006 is het Worpplantsoen weer een echt stadspark. Aan de overkant van de rivier wandelen we door het historische centrum van Deventer en over het Vogeleiland terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Deventer De Worp

Willem Wandelaar, 02-11-2018

Gisteren hebben wandellief en ik deze prachtige wandeling gelopen. We hebben de route iets aangepast op het Belevingspad, waardoor wij meer beleefden. Goed op de kleine letters van de route letten want het gedeelte over de uiterwaard is niet altijd beloopbaar. Voor een verslag van deze trage tocht zie : https://willemswonderlijkewandelingen.com/2018/11/01/trage-tochten-deventer-de-worp/

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Tea Rose

Walstraat 20

7411 GM Deventer

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info