Trage Tocht Diepenheim

Westerflier, Schipbeek en Nijenhuis

Trage Tocht Diepenheim
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Diepenheim

 • Startadres:

  garage Neplenbroek
  Goorseweg 33
  7478 BB Diepenheim

 • Coördinaten:

  52°12’1” N   6°33’34” E

In en rond het stadje Diepenheim liggen prachtige landgoederen en kastelen in een mooie bosrijke omgeving. Diepenheim is de kleinste stad van Overijssel met minder dan 3000 inwoners. Maar wel met vijf kastelen. Die zijn nog steeds in particuliere handen en worden permanent bewoond. De omringende landgoederen zijn vrij toegankelijk. Diepenheim profileert zich tegenwoordig als centrum van beeldende kunst. Jaarlijks haalt de Kunstvereniging Diepenheim in oktober gerenommeerde kunstenaars naar het 'stedeke' voor binnen- en buitenexposities. Het Twentse coulisselandschap is een aangename afwisseling van boerenland, bosjes, bomenlanen en monumentale boerderijen. Misschien minder voor de hand liggend is de aanwezigheid van water. En toch, de route voert langs de kronkelende Boven Regge die hier een nieuwe loop heeft gekregen met glooiende oevers en natte natuur. Maar we lopen ook een flink stuk over gras langs de rechte Schipbeek op de rand van Twente en Achterhoek. Tenslotte vergezelt de Diepenheimse Molenbeek ons over het landgoed van kasteel Nijenhuis terug naar Diepenheim.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Erna Terpstra, 17-08-2019

dinsdag de 13e deze wandeling gemaakt. wat een leuke en mooie tocht. Erg afwisselend mooie huizen, bos, boom met trap en heel duidelijk omschreven. We kijken terug op een geweldige wandeling.

Een zomerse ronde Diepenheim.

Gerrit-Jan, 28-07-2019

Er zijn van die plaatsjes in onze regio waar je zo een keer per jaar naar toe moet. Ootmarsum, Delden maar zeker ook Diepenheim. Vandaag redelijk op tijd begonnen aan deze wandeling waardoor het met de warmte redelijk te doen was. Halverwege dacht ik goh deze heb ik al eens gelopen maar dat is niet erg. Je komt over mooie landgoederen en langs diverse watertjes. Door de droogte echter is bijvoorbeeld de watermolen bij Den Haller buiten bedrijf. Ook de vistrappen zo her en der staan droog te zijn. T is de tijd zullen we maar zeggen. Het is een lekker wandeling die goed te volgen is van papier (gps niet aangehad altijd een goed teken) met meer dan voldoende te zien onderweg. De boomhut / tuin moet je echt even beklimmen.Het restaurant Den Haller is een mooi locatie. (Cappuccino wel duur 3.10 euro per stuk das in mijn ogen niet goedkoop) Het was een top wandeling van Rob.

Reactie op Astrid

Rob Wolfs, 06-01-2017

Astrid, bedankt voor je lovende woorden. Ik hoop dat er dan nog maar veel mooie Trage Tochten zullen volgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Horeca

Café Boonk

Grotestraat 94

7478 AE Diepenheim

Restaurant Den Haller

Watermolenweg 34

7478 PW Diepenheim

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info