Trage Tocht Diepenheim

Westerflier, Schipbeek en Nijenhuis

Trage Tocht Diepenheim
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Diepenheim

 • Startadres:

  bushalte Lindenlaan, Diepenheim
  Goorseweg
  Diepenheim

 • Coördinaten:

  52°12’24” N   6°33’57” E

In en rond het stadje Diepenheim liggen prachtige landgoederen en kastelen in een mooie bosrijke omgeving. Diepenheim is de kleinste stad van Overijssel met minder dan 3000 inwoners. Maar wel met vijf kastelen. Die zijn nog steeds in particuliere handen en worden permanent bewoond. De omringende landgoederen zijn vrij toegankelijk. Diepenheim profileert zich tegenwoordig als centrum van beeldende kunst. Jaarlijks haalt de Kunstvereniging Diepenheim in oktober gerenommeerde kunstenaars naar het 'stedeke' voor binnen- en buitenexposities. Het Twentse coulisselandschap is een aangename afwisseling van boerenland, bosjes, bomenlanen en monumentale boerderijen. Misschien minder voor de hand liggend is de aanwezigheid van water. En toch, de route voert langs de kronkelende Boven Regge die hier een nieuwe loop heeft gekregen met glooiende oevers en natte natuur. Maar we lopen ook een flink stuk over gras langs de rechte Schipbeek op de rand van Twente en Achterhoek. Tenslotte vergezelt de Diepenheimse Molenbeek ons over het landgoed van kasteel Nijenhuis terug naar Diepenheim.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Astrid

Rob Wolfs, 06-01-2017

Astrid, bedankt voor je lovende woorden. Ik hoop dat er dan nog maar veel mooie Trage Tochten zullen volgen.

Mooi uitgezette route

Astrid Schrama, 06-01-2017

Beste Rob, Op 30 december 2016 liepen wij met heel mooi windstil zonnig weer deze route. Veel rijp op het gras en bomen. De routebeschrijving was heel nauwkeurig. Onze complimenten! Wij hebben intens genoten, dank je wel! Wij zijn meteen fan geworden van de trage tochten. Groet, Astrid

Prachtig!

Monique Waanders, 28-06-2015

Vandaag met prima wandelweer deze prachtige, afwisselende wandeling gelopen. Een echte aanrader! De routebeschrijving was perfect, Rob dank je wel voor deze mooie route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Boonk

Grotestraat 94

7478 AE Diepenheim

Restaurant Den Haller

Watermolenweg 34

7478 PW Diepenheim

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info