Trage Tocht Diepenheim

Westerflier, Schipbeek en Nijenhuis

Trage Tocht Diepenheim
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Diepenheim

 • Startadres:

  garage Neplenbroek
  Goorseweg 33
  7478 BB Diepenheim

 • Coördinaten:

  52°12’1” N   6°33’34” E

In en rond het stadje Diepenheim liggen prachtige landgoederen en kastelen in een mooie bosrijke omgeving. Diepenheim is de kleinste stad van Overijssel met minder dan 3000 inwoners. Maar wel met vijf kastelen. Die zijn nog steeds in particuliere handen en worden permanent bewoond. De omringende landgoederen zijn vrij toegankelijk. Diepenheim profileert zich tegenwoordig als centrum van beeldende kunst. Jaarlijks haalt de Kunstvereniging Diepenheim in oktober gerenommeerde kunstenaars naar het 'stedeke' voor binnen- en buitenexposities. Het Twentse coulisselandschap is een aangename afwisseling van boerenland, bosjes, bomenlanen en monumentale boerderijen. Misschien minder voor de hand liggend is de aanwezigheid van water. En toch, de route voert langs de kronkelende Boven Regge die hier een nieuwe loop heeft gekregen met glooiende oevers en natte natuur. Maar we lopen ook een flink stuk over gras langs de rechte Schipbeek op de rand van Twente en Achterhoek. Tenslotte vergezelt de Diepenheimse Molenbeek ons over het landgoed van kasteel Nijenhuis terug naar Diepenheim.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Winterwandeling

Harry Over, 07-03-2021

Heerlijke tocht gelopen in een winters landschap. Route is prima aangegeven. Veel afwisseling in natuur. Het stuk langs de Schipbeek is wat saaier. Mijn stappenteller kwam op 11.2 km.

Mooie wandeling

Saskia Brandenburg, 11-01-2021

De routebeschrijving was uitstekend. Wij vonden de wandeling zeer afwisselend door de afwisseling in wandelgebied (coulisselandschap en bossen). Onderweg zijn diverse landhuizen en mooie boerderijen te zien. Diepenheim is een leuke plaats om te bezoeken (zie foto's). Prima wandeling om in coronatijd te lopen (weinig wandelaars, soms wat mountainbikers).

Verstild landschap

Annemieke de Bruin, 29-12-2020

Op 29 december hebben we deze tocht over de landgoederen met mooi gerestaureerde havenzathes gelopen. Het stuk langs de kronkelende Boven Regge met de natuurlijke oevers was prachtig. En wat een rust! De watermolen aan de Diepenheimse Molenbeek is ronduit pittoresk gelegen. Wederom een heel duidelijke beschrijving. Heel fijn. Een absolute ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de rand van bos en boerenland

Horeca

Irma's Diepenheim

Grotestraat 94

7478 AE Diepenheim

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info