Trage Tocht Doetinchem (stadse tocht)

Natuurpark Overstegen, landgoed Hagen en Oude IJssel

Trage Tocht Doetinchem (stadse tocht)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Doetinchem

 • Startadres:

  station Doetinchem
  Stationsplein 4
  7005 AK Doetinchem

 • Coördinaten:

  51°57’30” N   6°17’45” E

We maken een verrassende wandeling door het groen in en rondom Doetinchem. Vanaf het station lopen we al snel langs de rand van de bebouwing over een onverhard paadje langs het geluidsscherm van de rondweg. Dan wordt het kronkelen over wandelpaadjes langs water in Natuurpark Overstegen. Het park is rond 1975 aangelegd en werd vanaf 1995 omgevormd naar natuurpark. Bomen bleven liggen, oevers werden vergraven en poelen werden aangelegd. Schotse Hooglanders begrazen al twintig jaar het park. De route vervolgt via groenstroken door de wijk Bezelhorst. En dan komen we op landgoed Hagen, een fraai bos op oude rivierduinen. Statige bomenlanen leiden ons langs Kasteel de Kelder, een voormalige havezate. De huidige eigenaar is de familie Beelaerts van Blokland. Door een villawijkje en langs de algemene begraafplaats gaan we richting Oude IJssel. We passeren het bijzondere gebouw van het Metzo College, een soort afgeknotte pyramide van hout. Even daarna komen we langs het 37 meter hoge kunstwerk 'shall we dance', een hoogspanningsmast die andere masten ten dans vraagt. Na het kruisen van de Oude IJssel gaat de route door het Canadapark en langs de Kapperskolk naar de Sint Martinuskerk in Wijnbergen, een oude schuurkerk. We keren weer terug naar de Oude IJssel en vergapen ons aan de unieke spoorhefbrug en passeren op het laatst nog het museum voor Openbaar Vervoer.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

TT Doetinchem

Rob Wolfs, 18-02-2018

Beschrijving onder eind 1 is aangepast naar LA.

TT doetinchem, groene gangen

Harrie Meijer, 18-02-2018

d.d. 17-02-2018 deze nieuwe tocht (met hond) gelopen. Als geboren en getogen inwoner van Doetinchem toch op vele nieuwe en verrassende stukjes gekomen. Beschrijving perfect (behalve einde 1e alinea (pad ra moet pad la langs bosje zijn) Zeker een aanrader. Je ziet Doetinchem eens met hele andere ogen.

TT Doetinchem groene gangen

Josephine, 17-02-2018

Vandaag heb ik deze nieuwe route van de bovengenoemde tocht gecontroleerd. Enkele aanwijzigingen zijn nodig, nl. : 1e alinea: laatste zin RA langs de rand van een bosje, dat moet echt LA zijn. (RA is niet mogelijk wegens ligging drukke weg); 3e alinea: -bij de kop van de vijver zou ik het woordje NOG toevoegen bij L aanhouden, want er is nog zo'n pad, dit is om verwarring te voorkomen; (dit is dan het 2e pad) - langs het bordje Natuurpark Overstegen is dit slingerpaadje na het bruggetje afgesloten. Er liggen veel gevelde bomen dwars over dit paadje en er overheen klimmen lukt me niet, het is té hoog. Alternatief ga daar even LA en daarna RA en op een gegeven moment zie je dat hekje, waar je anders was uitgekomen en daar de route weer oppakken bij de Beselhorstweg. Het is een mooie route van de groene gangen van Doetinchem in het bijzonder het landgoed Hagen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel Villa Ruimzicht

Ruimzichtlaan 150

7001 KG Doetinchem

Cafetaria Wijnbergen

Wijnbergseweg 86

7007 AB Doetinchem

Restaurant Antalyamix

De Veentjes 33

7001 DL Doetinchem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info